Jump to content

jamac platac


anonimno

Preporučene objave

Prijatelj kojem sam jamac u kreditu, prestaje plaćati kredit zbog toga što se rastaje od žene,a ona je jedan od jamaca, tako da i ona počinje plaćati kredit.

Moja plaća je 3400 kn, rata mojeg kredita 1200 kn, što iznosi oko trećine plaće. Smije li se uzimati više od trećine plaće? Da li banka u kojoj sam jamac mora čekati da se isplati moj kredit pa onda administrativnom zabranom naplatit svoj dug.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U javnobilježnički ovjerenim izjavama moguće je obvezati se na isplatu i za iznos veći od 1/3 plaće. Dakle,u tom slučaju moguće je provesti naplatu u većem iznosu, koju obvezu možete provjeriti uvidom u ugovor o kreditu odnosno Vašu izjavu o jamstvu.

Nemojte zaboraviti da vjerovnik, ako se ne može naplatiti iz plaće dužnika i jamaca može tražiti ovrhu na pokretninama i nekretninama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Obzirom da je netko kao jamac platio dio duga ili cijeli za duznika taj djelomicno ili u cjelosti moze traziti sve instrumente osiguranja od vjerovnika, kao i traziti od ostalih jamaca da razmjerno njihovom broju namire svoj udio u jamstvu.

 

prema tome, u banku i traziti ih podatke da su kao savjesni vjerovnik pokusali naplatu od glavnog duznika i ostalih jamaca. a ako nisu, bilo bi im bolje da jesu!! ;-)

jer i jamac koji je platio moze traziti ovrhu nad imovinom duznika i ostalih jamaca! :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija