Jump to content

Nema zabilježbe u vl. listu, a nekretnina nema građevinsku dozvolu


grc_u_zelucu

Preporučene objave

nažalost, to je bio i naš rezon kada smo stan prije 4 godine kupili (zaba odobrila kredit)..sada ga pokušavamo prodati, i našim kupcima zaba odbila kredit - kažu stan nije legalan; nije predviđen građevinskom dozvolom...!

u građevinskoj dozvoli zaista piše kuća katnica, ali je ona izdana na osnovu glavnog projekta u kojem je u potkrovlju nacrtan stan....ujedno, kuća nije izašla iz gabarita predviđenih istom tom građevinskom dozvolom...i sad smo suočeni s kvakom 22 - ko je tu lud?

:-(

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

a možda samo bankari ne znaju pročitati građevinsku... (što me ne bi čudilo, neki dan me zadesilo da ne znaju pročitati u čiju korist je hipoteka)

građevinska bi trebala biti izdana na temelju glavnog projekta, a etažiranje izrađeno opet na temelju tog glavnog projekta i u skladu s građevinskom.

problem može biti u tome ako su rađene izmjene glavnog projekta nakon izdavanja građevinske dozvole - onda je trebalo i napraviti dopunu građevinske, izmjene elaborata i sve to provesti u zk.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija