Jump to content

DLP


Dodo35

Preporučene objave

Rješenje PLP-a sam dobio 30.03.'07.,jučer sam zvao u ministarstvo i kažu da moj predmet još nije u postupku. Znači ništa od onoga da se rješenje DLP-a u pravilu dobiva nakon 3 ili 5 mjeseci.

Pitao sam jednog liječnika iz HZZO-a može li možda pomoći i kaže ne može jer je nedavno zvao puk. Taborskog za njihove predmete za mirovine a ovaj mu odgovorio da prioritet imaju dečki iz HVO-a a tek onda nastavljaju s obradom HV-a.

Ako je ista stvar i sa DLP-om onda se ne moramo ničem nadati ove godine.

Pozdrav iz Os

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dodo sve je moguće. I Wuk je u pravu kada napominje rokove rješavanja predmeta. Samo jedno se zaboravlja, predmet se urudžbira tek onda kada ide na rješavanje, a do tada može stajati i nekoliko mjeseci. U sedmom mjesecu proslijeđen mi je Zahtjev za obnovu postupka u MOBMS, kod njih još takav Zahtjev ne postoji, nema ga, nalazi se u nekoj hrpi. Kada će ga urudžbirati, nemam pojma, a svi govore o nekom strpljenju. Samo znam da zakon ne poznaje riječ strpljenje. Ipak budite strpljivi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MOBMS Vam ide linijom manjeg otpora, oni koji dosađuju, zovu i pišu požurnice njih prije rješavaju, one koji šute i čekaju drže sa strane u njihovoj pisarnici i neurudžbiraju ih, te im na taj način ne idu rokovi za rješavanje.

Kada predmet bude urudžbiran on od tad ide svojim tijekom i u pravilu više manje drže se rokova za rješavanje istih.

Stoga Vam preporučujem da napišete pismenu požurnicu i pošaljete je preporučenom poštom. Jednostavno napišite kada ste bili na PLP i da Vam je službenik iz područnog ureda rekao da je vaš predmet upućen u MOBMS od datuma koji će vam taj službenik reći, te ih pitajte što je sa vašim predmetom.

Nakon 10-15 dana telefon u ruke 013657800, 013657804, 013657805, 013657830.... i uporno zovite, predmet će Vam biti urudžbiran i kreće procedura.

To Vam pišem iz vlastitog iskustva na PLP u Osijeku bio sam 23.03.2007., na drugostupanjskom 02.07.2007., a drugostupanjsko rješenje napisano je 28.08.2007., kojeg sam primio 04.09.2007. godine.

Ukoliko želite da vas pozovu na drugostupanjsko LP morate napisati žalbu i to tražiti.

Puno sreće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zbog tehničkih problema, a ipak je vezano za ovaj problem, jedno svoje mišljenje staviti ću ovdje i zatražiti upit što dalje?

Čl. 15 Uredbe o uredskom poslovanju glasi:

Svi akti moraju se istog dana kad su primljeni upisati u urudžbeni zapisnik odnosno upisnik predmeta upravnog postupka i druge propisane knjige-evidencije ili unijeti u odgovarajuće baze dokumenata ako se akti obrađuju automatskom obradom dokumenata i, u pravilu, istog dana dostaviti u rad unutrašnjim organizacionim jedinicama organa uprave odnodsno organizacije.

 

A pitanje glasi što poduzeti, a svi znamo da se u MOBMS-u, te odredbe ne pridržavaju, jer se predmeti drže sa strane, a znamo i iz kojeg razloga. Koji je pravni lijek za to? Nesavjestan rad u službi? Nije mi interes da se nekog kažnjava zbog toga, ali kako zaštiti naše interese?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam pravnik da bih znao pravni lijek za postupanje onih koji nam na neki način kroje sudbinu, ali niti ne moram biti da bih znao da sve to skupa nije pošteno pa čak i pokvareno od strane onih što glume male bogove.

Možda bismo mogli preko braniteljskih udruga zatražiti da naš predstavnik na neki način nadzire njihov rad ukoliko je to moguće. U svakom slučaju ne treba šutjeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio na plp u 1mj ove godine,rješen negativno,žalba na dlp, žalba prihvaćena , ali ne iz razloga iz moje žalbe, nego zbog propusta plp da ovjeri sve kopije u mom spisu,pozvan opet na plp,radi ovjere kopija....opet rješen negativno,opet žalba,i vjerojatno čekati opet 6-7 mj do konačnog,pozitivnog ili negativnog rješenja dlp,a dotle na 1600 kn ...akontacije mirovine,sa uputom iz tvrtkove da ću imati profesionalnu mirovinu sa visokim postotkom vojnog udjela,možda čak i 100% ,ali se mora čekati konačno sa dlp,pa će sve zajedno obračunati...jer imam samo godinu dana civilnog staža i 14 g kao dvo....medvjeđa usluga....sad sam skoro mogao na plp ponovno....budući da je prošlo 2g....ovako ako dobijem negativno sa dlp 2g mi teče od 8 mj ove godine....rješenje...ići na obračun mirovine i sa negativnim rješenjem dlp-a..jer bi mirovina mogla biti dobra i bez statusa hrvi...a ako bude još i to... :zivili:......pozdrav svima...ne dajte se! Živile žene koje rade...bog ih blagoslovio!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija