Jump to content

Komunalna naknada


Prgy

Preporučene objave

Pozdrav !

Nasljedio sam dug od komunalne naknade 2500kn,nisam imao s cime platit pa su mi nakalemili kamate tako da dug iznosi 3500kn.Stvar je u tome da je to dug od proslih 10 godina a posto je stan glasio na mog oca a dug na mamu otac ga nije placao niti potpisivao ono sta postar nosio 10 godina jer stan ne glasi na mamu nego na njega i racun nije bio na njegovo ime iako je sve ostale racune na opcini prijavio na sebe a za tu komunalnu naknadu je bio triput gore da promjene ime jer im nece placat tudje racune oni su to tek napravili poslje nj.smrti.On mi je prije smrti govorio da mi nemogu naplatit vise od tri god jer sve starije da je zastara,pa me zanima dali je to zastara i da im ne platim taj racun ili to nemoze nikad bit zastara?unaprijed zahvaljujem PS roditelji su mi bili rastavljeni

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaš je otac bio u pravu što se tiče računa i zastare.

 

Nije bio dužan platiti račune koji nisu glasili na njegovo ime. To ne znači da ne duguje komunalnu naknadu, nego da vjerovnik ne može tražiti naplatu temeljem takvog računa, već prvo mora ispostaviti valjani račun, pa onda potegnuti instrumente naplate.

 

Zastara je doista 3 godine, ali obratite pažnju na način računanja zakonskog roka i moguće opomene (link dolje). Ponovno: opomene koje ne glase na ime dužnika ne znače ništa.

 

http://www.ritelefax.hr/stalnerubrike.asp?ib=749&sr=9

 

Ako Vam se ne da gnjaviti, platite dug za zadnje tri godine, ali u svoje ime, kao zakoniti nasljednik, to navedite na uplatnci.

 

Ako imate živaca, osporite im pravo naplate jer nikada nisu ispostavili valjani račun, pa se natežite s njima. U međuvremenu će zastara još smanjiti dugovanje, ali možete imati druge troškove u tom natezanju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija