Jump to content

isplata stete i prometne nesrece


skoko

Preporučene objave

Moj otac je 31/07/2007 kao biciklista onesrecen u prometnoj nesreci sa sleperom registracijske oznake cacak.Sleper je vlasnistvo srpskog poduzeca koje je imalo uredno osiguranje izelenu kartu.Mome ocu su morali amputirati desnu nogu ispod koljena s obzirom da je stopalo i glezanj bilo kompletno smrskano.imao je slomljeno rebro, a lijeva noga je imala ozlijedene sve prste koji rekostruirani.Mirovinski zavod je odbio zahtjev za naknadu zbog tjelesnog ostecenja i procijenio 50% ostecenje prema odredbama clanka 3.zakona o listi tjelesnih ostecenja.Moj otac je umirovljenik roden 11/02/1932. cula sam da bi imao pravo ostvariti novcanu odstetu preko hrvatskog osiguranja koje poslije pravi potraziv<nje prema srpskom osiguranju.Zanima me dali je to tocno, o kojim se novcanim iznosima govori i dali je neophodno cijeli postupak dati u ruke advokatima ili se isti rezultat moze imati ako se sami obratimo Hrvatskom zavodu za socijalno osiguranj.Osim toga u zapisniku policije sa mjesta uvidaja nije izrecena krivica nijednom od sudionika nesrece.U polici mi nisu dali nikakav odgovor dali ce biti kakav sudski proces, niti sta mozemo dalje ocekivati i koja prava imamo.unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru i srdacno pozdravljam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Trebate se obratiti Hrvatskom uredu za osiguranje a ne, kako vi navodite, zavodu za socijalno osiguranje.

 

Uz prilezecu medicinsku dokumentaciju i dokaze o troskovima lijecenja, mozete sami ili putem punomocnika dostaviti zahtjev za naknadu stete te odrediti novcani iznos koji smatrate da bi stetu nadoknadio.

 

Nema fiksno utvrdjenih iznosa prema kojima bi se ravnali ali postoje orijentacijski kriteriji koji nisu strogo obvezujuci.

 

Buduci da se radi o vrlo ozbiljnim ozljedama, novcani iznos bi mogao biti znacajan. Preporucamo angaziranje odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija