webdesigner objavljeno: 19. listopad 2007. Dijeli objavljeno: 19. listopad 2007. Poštovanje, molim za pomoć u vezi sljedeće situacije. Kupujem jedno zemljište za koje u katastru u posjedovnom listu uredno stoji jedna osoba kao posjednik. Problem je u gruntovni gdje ne postoji ista čestica već jedna veća koju tvori navedena i još jedna susjedna. Ta susjedna čestica je također uredno i zasebno provedena u katastru i na njenom posjedovnom listu stoji susjed kao jedini posjednik. U gruntovni su pak ta dva susjeda navedeni kao vlasnici gdje je svaki vlasnik 1/2 zemljišta. Došao sam do informacija da je potrebno napraviti Ugovor o diobi suvlasništva kojim će se oba posjednika upisati kao jedini vlasnici svaki svoje čestice iz katastra. Budući da sam vidio jedan takav primjer ugovora, u njemu se između ostalog navodi kao potreban prilog nekakav parcelacijski elaborat po kojemu su nastale čestice u katastru, ako sam to dobro shvatio. E sad pitanje je dali taj elaborat moram ja dati napraviti ili on već postoji budući da su parcele već odvojene i postojeće u katastru. Unaprijed hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
folder odgovoreno: 19. listopad 2007. Dijeli odgovoreno: 19. listopad 2007. za usklađenje zk stanja i katastra obvezano kod geodeta a nebi bilo loše dati papire i odvjetniku da vidi o čemu je riječ. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MalenaM odgovoreno: 19. listopad 2007. Dijeli odgovoreno: 19. listopad 2007. elaborat bi morao postojati jer su parcele već kao odvojene upisane u katastru. iz nekog razloga u zemljišnoj knjizi parcelacija nije provedena, vjerojatno zato što nije bio dostavljen odgovarajući diobni ugovor. Gruntovnici ih morate dostaviti zajedno - detalje vam mogu pojasniti na pm ako trebate Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.