Jump to content

3 pitanja


Floki

Preporučene objave

1. zna li netko kada će biti prva slijedeća sjednica Odvjetničke komore, na kojoj bi se trebalo odlučiti o upisu u imenik odvjetničkih vježbenika?

 

2. zna li netko gdje se na Netu može skinuti prijedlog novog Kolektivnog ugovora glede zasnivanja radnog odnosa između odvjetnika i odvjetničkih vježbenika? Ili - koje su glavne razlike u odnosu na onaj stari koji je stupio na snagu 1.4.2006.?

 

3. Također mi je nerealna odredba prema kojoj ugovor između odvjetnika i vježbenika stupa na snagu tek upisom vježbenika u Imenik odvjetničkih vježbenika :-? Znači, ja ako primjerice radim od 1.9. o.g. a najranije mi odobre upis u Imenik vježbenika, primjerice 1.12. o.g., ta tri mjeseca koja sam radio mi se ne računaju u staž potreban za ispunjavanje uvjeta za polaganje pravosudnog? dakle, tih 18 mjeseci mi počinje teći tek od dana upisa u Imenik? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem kolegici jeleni i kolegi!

Zahtjev sa prilozima ću odmah poslati u ponedjeljak - zna li netko koliko dana najranije taj zahtjev treba stići prije same sjednice?

I, ako netko može odgovoriti, odlučuje li Izvršni odbor OK na toj sjednici o upisu (taj dan)? I ako da, koliko obično prođe vremena dok mi dostave rješenje o podnesenom zahtjevu za upis u Imenik odvjetničkih vježbenika, odnosno kada mogu očekivati iskaznicu?

 

Zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

izvršni odbor odlučuje odmah, iskaznicu dobiješ za par dana s time da ti je kao datum otpočinjanja vježbe upisan datum sjednice. ako ćeš se nači u situaciji da mjenjaš posao, za upis promjene vježbe ne trebaš čekati sjednicu, nego im samo doneseš potrebne papire i odmah ti izvrše promjenu vježbe. sjednicu svi išćekujemo samo prvi put :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija