Delmar objavljeno: 31. listopad 2007. Dijeli objavljeno: 31. listopad 2007. Koliko znam, u RH nije Zakonom reguliran iznos putnih troškova ( ili se varam ? ). Znam da postoje kolektivni ugovori koji reguliraju putne troškove, no nijedan se ne odnosi na moje pitanje. A pitanje je slijedeće: koliki iznos putnih troškova po km isplatiti zaposleniku koji izvanredno studira i odlazi na predavanja svaki dan nakon posla. Tvrtka mu plaća školarinu, no dogovor je i da će mu se isplatiti putni troškovi, no ne znam točan iznos po km. Unaprijed zahvaljujem ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Bumbo odgovoreno: 31. listopad 2007. Dijeli odgovoreno: 31. listopad 2007. Ako ste već toliko korektni, putne troškove bi trebali platiti u visini stvarnih troškova, ako je njih nemoguće utvrditi, onda platite troškove javnog prijevoza. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ani2 odgovoreno: 31. listopad 2007. Dijeli odgovoreno: 31. listopad 2007. Delmar je napisao: Tvrtka mu plaća školarinu, no dogovor je i da će mu se isplatiti putni troškovi, no ne znam točan iznos po km. ! Sukladno Pravilniku o porezu na dohodak troškovi po km se plaćaju za korištenje privatnog automobila u poslovne svrhe, a iznose 2,00 kn/km. Za ovo je potreban putni nalog za službeno putovanje. Akon nema pravilnika ili kolektivnog ugovora onda se plaća stvarna cijena javnog prijevoza s tim da možete uzeti u obzir pojedinačnu kartu plaćenu u vozilu, blok kartu i mjesečnu pokaznu kartu. Birajte! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Delmar odgovoreno: 2. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2007. Zahvaljujem na odgovorima. Dakle, ako sam dobro shvatio naknada od 2 kn/km isplaćuje se samo u slučaju da se privatni automobil koristi u službene svrhe. Prema tome, tvrtka nije obavezna isplatiti tih 2 kn/km jer se u ovom slučaju automobil koristi u privatne svrhe, ili ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tereza odgovoreno: 2. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2007. Tako je, ako se koristi privatni automobil u poslovne svrhe, naknada je 2 kn/km, uz putne naloge. Uz to potrebno je voditi i evidencijski list sa upisanim i prijeđenim kilometrima tako da se na osnovu toga obračunava. Ako se taj automobil koristi samo u privatne svrhe onda nisu obavezni isplatiti. Ako se koristi službeno vozilo, tada se isplaćuju stvarni troškovi, odnosno, računi za gorivo, cestarina itd. Ako koristi gradski prijevoz, tada se plaća mjesečna karta za prijevoz. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tena123 odgovoreno: 3. srpanj 2009. Dijeli odgovoreno: 3. srpanj 2009. Jedno pitanje u vezi isplata putnih troškova udruge. Da li mi neprofitna organizacija možemo isplaćivati putne troškove volonterima na tekući račun ili ih moramo isplatiti preko blagajne. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.