Jump to content

Uplata pa oduzimaje s bank.računa


irena

Preporučene objave

Nekoliko puta mi se dogodilo da mi se na računu pojavi novac (recimo 200 kn više). podignem taj novac, a onda me prebaci u minus, iako moj račun ne može u minus. Zanima me sljedeće: ako sam ja vlasnik računa i ako samo ja mogu raspolagati tim novcem, je li onda ono što je na mom računu MOJE? I ako je netko zabunom uplatio, zar to nije njegova greška?kako meni banka može skinuti s računa bez mog dopuštenja?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da mi nitko neće ozbiljno odgovoriti o neobjašnjivom dolasku i odlasku svote s računa. Dakle, ako mi se na računu pojavi više nego imam, i ja to podignem, a onda me prebace u minus za koji moj račun nije predviđen, na temelju čega to mogu? Zar nemam samo ja pravo raspolagati svojim računom?Uzeti bez obavijesti?

 

 

 

MOLIMO, NE DUPLIRAJTE TOPICE SA JEDNAKOM TEMOM/PITANJEM...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oni smajlići ispod teksta govore da se radi o šali.

Naravno, svaka osoba a posebno ona koja vodi knjigovodstvo mora znati otkud mu novac na računu (najkasnije šest dana od saznanja da se novac nalazi na računu).

Kada zna da novac nije njegov dužan ga je vratiti vlasniku (oni koji vode knjigovodstvo iz naloga platnog prometa znaju tko je novac uputio).

Tuđi novac ne može se zadržati kao svoj - ZOO - stjecanje bez pravnog osnova a da ne spominjem što bi na to "rekao" KZ.

Posjedovati ili biti vlasnikom "računa" ne znači posjedovati novac ili biti vlasnikom bilo kojeg novca na računu. "Račun" je tek način i sredstvo iskazivanja neke novčane vrijednosti koju "njegov vlasnik" potražuje od banke ali i u slučaju "minusa" - banka od te osobe.

 

Anonimus s smajlićima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija