Jump to content

Zakon o obveznom osiguranju..kazna???


franc7

Preporučene objave

VPrije jednom mjesec dana uhvatila me policija. Naime vozio sam moped thomos automatik. Danas mi stiže kazna od suda s ovim trima točkama pod kojima sam kriv:

 

1. vožnja bez kacige čl. 114. st. 2 = 700kn

2. vozilo nije registrirano čl.241 st.9 -1000kn

3. vlasnik vozila nije sklopio Ugovor o osiguranju vozila čl. 4 st. 1 kažnjiv po čl 65 st. 1 zakona o obveznim osiguranjim vozila u prometu..5000KN

 

NAIME, JA SAM TAJ PREKRŠAJU UČINIO DOK SAM ODLAZIO PO BOJU ZA RADOVE NA MJESNOJ KAPELICI SVEGA DVA KM. TO JE DAKLE BILO ZA VRIJEME DRUŠTVENO KORISNOG RADA.

 

MOJE PITANJE GLASI ŠTO SAD MOGU UČINITI, TJ NAPISATI U PRIGOVORU? MOGU LI SMANJITI KAZNU, NAJVIŠE ME BRINE 3. TOČKA. AKO UZIMAM DRUŠTVENI RAD, ŠTO MORAM RADITI I KOLIKO?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prekršaj počinjen za vrijeme obavljanja društveno korisnog rada (kako ga vi nazivate) ne umanjuje vašu odgovornost. sjedanjem na motocikl trebali ste biti svjesni mogućnosti počinjenja prekršaja, a za vaše konkretno nema opravdanja.

ulaganjem prigovora na prekršajni nalog, provest će se redovan postupak pred sudom, gdje ćete iznijeti svoju obranu....

da, i mene brine 3. točka jer za nju ne postoji ama baš nikakvo opravdanje...a možda vam ju i smanje, tko zna? ali sigurno ne toliko da se mogne odraditi radom za opće dobor na slboodi, ejr je ista rezervirana za novčane kazne do 500,00 kn (a kad je u pitanju 500,00 kn onda bi to bilo 10 dana rada za opće dobro na slboodi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ta točka 3 mi nije jasna.kako je kazna tolika? općenito mi nije jasno kako može moja vožnja na mopedu 10min donijeti odjednom kaznu od 6700kn? nije li to previše.

 

Ako napišm prigovor, hoće li se to rješavati u kratkom vremenu ili kad dođe na red?jer znam da mi je frend dobio kaznu za vožnju poslije 23h u 4.mj i još mu nije ništa stiglo na prigovor

 

p.s..hvala liepa na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja imam više kazni, odprije više od godinu dana što mi još nisu došle, to ovisi o gužvi na sudu, i ne brini doći će kad-tad! Ja mislim da ćeš s žalbom ako ništa, barem dobiti na vremenu za skupiti novac, pa ti nije zgorega žaliti se (reći da ti je rega tek istekla nisi stigao produžiti, motor si upravo vozio na tehnički pregled za registraciju, itd...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam skoro indentičan slučaj, samo sa razlikom da je neregistrirano vozilo kojeg sam ja vlasnik vozila moja sestra, zaustavio ju je policajac, te su i meni poslali kaznu navodeći da sam dao sestri vozilo te me prijavili za "puštanje u promet vozila bez obaveznog osiguranja"

Moje pitanje je kako mogu tvrditi da sam ja vozilo dao sestri, mogu li se braniti da je vozilo uzela sama pošto mi je sestra?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija