Jump to content

Lažno silovanje!


Znatizeljni

Preporučene objave

Bivša supruga me je nakon dobrovoljnog seksa(svaki nesporazum isključen) prijavila da sam ju silovao,da se ona cijelo vrijeme branila,da sam ju ja vukao do kreveta.Proveo sam mjesec dana u istražnom zatvoru i sada sam pušten,još nije podignuta nikakva optužnica i ne znam da li će biti.Njen motiv za lažno prijavlivanje je naš sukob oko zapostavljanja djece ,jer sam joj ja rekao da ću tražiti skrbništvo nad našom djecom što sam i zatražio pri nadležnom sudu.Liječničke nalaze nisam vidio ali s obzirom da smo imali sasvim normalan seks bez ikakvog nasilja sasvim sam siguran da će to i liječnički nalazi potvrditi.

Zanima me da li se je netko susreo sa sličnim slučajem i kakve su šanse da doista budem optužen ili osuđen. Što mogu poduzeti dok traje istražni postupak,i nakon koliko se mora podignuti optužnica. To je član 188st.1 KZ (1-10 godina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Milim da ni ne trebam spominjati da vam je dobar odvjetnik prijeko potreban.

Svaki savjet bez da se vidi spis u vašem slučaju je vrlo rizičan, pa vam savjetujem da odgovore potražite od odvjetnika koji se često (ili pretežito) bavi kaznenim pravom.

 

Važno je napomenuti da ja za to djelo predviđena kazna 3-10 godina, a ne kako ste vi naveli od 1-10 godina. To vam znači ako vas osude siguran vam je zatvor, koji opet može biti manji od 3 godine ako bude iznimno olakotnih okolnosti (sudsko ublažavanje).

Ova promjena Kazenog zakona je stupila na snagu u listopadu prošle godine (dakle prije godinu dana)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Klupko se polagano razmotava!Dobio sam poziv od lokalnog prekršajnog suda,zbog prekršaja iz članka 18.st2.Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Policijska postaja je podnijela"Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka" na temelju članka 170 ZOP-a. Zahtjev je u biti preslika njene izjave dane u policijskoj postaji i završava "Čime je počinio prekršaj iz čl 4 kažnjiv po čl 18.st.2 Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Nakon toga slijedi Napomena: "Marko Marković" od dana dd.mm.2007. nalazi se u istražnom centru Županijskog suda u XY Gradu zbog počinjenja KD-a Silovanje iz čl 188.st 1. KZ-a(po mojem shvaćanju bio sam u pritvoru zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, i jer sam bio osumnjićen za djelo iz čl 188.st1 a ne zbog toga što sam to djelo počinio). Molim vas za savjete. 1.Ako se na osnovu iste izjave protiv mene vodi istražni postupak pred županijskim sudom da li je naš gradski prekršajni sud nadležan da na ovaj način postupa protiv mene jer istražni postupak pred Županijskim sudom još traje i još ne postoji nikakva optužnica. 2. U pozivu prekršajnog suda stoji da sam osobno dužan pristupiti i da imam pravo u tijeku postupka uzeti branitelja ali se ročište neće morati odgoditi zbog nedolaska branitelja.Da li su mi oni dužni dodijeliti branitelja po službenoj dužnost ako si ga sam ne mogu priuštiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija