Jump to content

tučnjava u baru


MACHINA

Preporučene objave

imam pitanje. laik sam na tem u kaznenog prava pa me zanima što mi je činiti. bez ikakvog razloga fizički sam napadnut rastrgana mi je odjeća i slomljen nos. policija je došla, uzela naše podatke i otišla.imam svjedoke da sam bez razloga napadnut i jedini sam prošao sam tjelesnim ozljedama.imam dokumente i slike slikanja nosa sa hitne.dali da pričekam ishod prekršajnog suca ili da podignem privatnu tužbu odmah, moram li angažirati odvjetnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

niste napisali da li se radi o teškoj ili lakoj tjelesnoj ozlijedi, bez konkretnog spisa i dokumentacije teško je dati odgovor, naime ako ste zaradili teške tjelesne ozlijede onda se kazneni progon poduzima po službenoj dužnosti, u suprotnom morate poduzeti kazneni progon privatnom tužbom, no kao što sam rekla teško je reći bez utvrđenih činjenica, pa ukoliko je doista istina da svojim ponašanjem niste ničim izazvali osobu koja vas je napala, moglo bi se raditi i o kd. iz čl 331 nasilničko ponašanje, ako se to dogodilo na javnom mjestu i ako ste dovedeni u ponižavajuć položaj, a počinitelj je to učinio da bi se iživljavao-tak od prilike glasi zakonski opis-a u kom slučaju se kazneni progon opet poduzima po službenoj dužnosti.

teško je reći bez spisa

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je došlo do loma nosa s pomakom (tako se zove ozljeda) onda će državno odvjetništvo po službenoj dužnosti vjerojatno radije ići na nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Ako je nos slomljen, ali nije došlo do pomaka, onda to nije teška tjelesna ozljeda, pa će državno odvjetništvo možda (ukoliko iz svih okolnosti to utvrdi) ići na kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz čl.331. koji kolegica prije mene spominje.

 

Interesirajte su državnom odvjeništvu da li je zaprimljen vaš spis, a ako ne bude ništa od navedenih djela, onda ga moižete tužiti za nanošenje lakih tjelsnih ozlčjeda (čl.98 Kaznenog zakona). Tu anagažirajte odvjetnika jer sami nećete znati

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija