Jump to content

pomozite mi.....


Anonimno_990

Preporučene objave

imam 18 god. idem u 3 razred gimnazije. moja majka i ja smo došle u hrvatsku s moje 4 godine. ona se je oženila za mog očuha koji nije bio moj pravni skrbnik. majka i ja zivimo u njegovoj kuci. majka radi jadan posao za koji zaradi 2200 kn i ona od toga mora financirati sebe i mene jer otac ne želi, on samo plača režije. naime, on je bolesna osoba. nasilan je i idiot. psihički me ugnjetava i zlostavlja već 5 godina i ja sam na rubu sloma. nedavno me je udario tako da sam malo prokrvarila iznad oka i čini se da bi se to moglo ponoviti. želim pobjeći od njega, ali neznam kako. imam nekoliko nesigurnih smejštaja gdje bi mogla biti. ali, ako to ne upali nemam gdje biti, ali tamo više ne mogu izdržat...najviše šanse imam da se smjestim kod roditelja mog dečka jer on studura u zg-u. otišla bih k njemu ali je daleko od zg-a a ja moram ići u školu... dali očuha mogu nekako tužiti (ako ne uspijem dobiti smještaj), a da me ne može istjerati iz kuće jer sam tada na ulici... jadna sam

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana Anonimko_990 !

 

Ako se nekoga protiv svoje volje ugrožava fizički, psihički, seksualno ili ekonomski, riječ je o činu nasilja bez obzira je li nasilnik bračni partner, prijatelj, sin, otac ili nepoznati muškarac.

 

Po novom Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji policija je dužna na zahtjev žrtve privesti nasilnika istražnom sucu. Isto tako, policija je dužna u ime žrtve od suca zatražiti neke od zakonom predviđenih mjera: zabrana približavanja žrtvi nasilja, zabrana uznemiravanja ili uhođenja osobe izložene nasilju, udaljenje iz stana, kuće ili nekog drugog stambenog prostora, osiguranje zaštite osobe izložene nasilju i zaštitna mjera oduzimanja predmeta kojim je nasilje počinjeno (ako postoji). Kada se dobije rješenje o mjeri, u roku od tri dana mora se podnijeti zahtjev za gonjenje počinitelja prekršajnom sudu. Također je važno otići kod liječnika i uzeti povijest bolesti ozljeda.

 

Predlažem Vam da kontaktirate i udruge uz čiju pomoć ćete sigurno rješiti svoj veliki problem :

 

1. PLAVI TELEFON

Ilica 36, Zagreb

Telefon : 48 33 888 , radnim danom od 9 do 21 sat.

E-mail: plavi-telefon@zg.t-com.hr

 

2. Ženska pomoć sada

 

SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja

 

01/4655-222

linija radi 24 sata, tako da žrtva u svakom trenutku može dobiti pomoć .

 

Želim Vam odlično zdravlje i hitro rješavanje problema !

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija