fisherman objavljeno: 26. studeni 2007. Dijeli objavljeno: 26. studeni 2007. Otac i stric imaju etažno vlasništvo nad obiteljskom kućom. Ja bi nadograđivao nad očevim djelom. Da bi u zahtjevu za lokacijskom (objekt bi s mojom nadogradnjom imao više od 400 mkv bruto pa treba lokacijsku) i ja bio naveden kao investitor, a to mi treba zbog kredita, otac mi treba dati pravo građenja. Postoji li neki standardni oblik te izjave/ugovora ili trebam ići advokatu da to odradi pa bilježniku po potvrdu? Ako ima standardni oblik molim link ili mail. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Bumbo odgovoreno: 27. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 27. studeni 2007. Trebate dobiti pravo građenja i od oca i od strica. S obzirom da se radi o vrlo ozbiljnom institutu svakako predlažem zatražiti da Vam to odradi odvjetnik. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
fisherman odgovoreno: 27. studeni 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 27. studeni 2007. Dakle iako gradim samo nad očevim dijelom, trebam suglasnost i od strica? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Bumbo odgovoreno: 27. studeni 2007. Dijeli odgovoreno: 27. studeni 2007. Kada je u pitanju etažno vlasništvo morate znati da pored vlasnikovih etaža postoje i zajednički dijelovi koji su suvlasnički, a s obzirom da je nemoguće koristiti se samo dijelom etaže koja pripada Vašem ocu, potreban je pristanak i drugog etažnog vlasnika. Napr. krov ne pripada niti jednom etažnom vlasniku nego je u suvlasništvu... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.