Jump to content

Bezizlazna situacija?


Plava

Preporučene objave

Moja je priča malo komplicirana, ali se nadam pomoći:

U braku sam skoro 11 godina i imam sina od 10 godina. Suprug mi je prije 3,5 godine otišao u Sloveniju "raditi i živjeti" i već se 2,5 godine tamo nalazi u zatvoru. Iz Hrvatske je također "pobjegao" zbog brojnih istraga i kaznenih postupaka koji se vode protiv njega, a ni u Sloveniji mu nije trebalo dugo vremena da krene stopama kriminala. I on i moj sin imaju dvojno državljanstvo, znači i hrvatsko, i slovensko. Zbog silnih problema u koje je mene uvukao (na način da me je imenovao direktorom zajedničke firme, a nakon toga napravio silna dugovanja zbog kojih sam i ja imala pravnih problema), a i iz razloga što si želim napokon srediti život, željela bih se razvesti od njega.

- Prva stvar koja me zanima jest na koji način je moguće razvesti se od osobe koja se nalazi u zatvoru u drugoj državi

- kome i kako podnosim zahtjev za razvodom i moramo li prekoi Centra za socijalnu skrb pokušati mirenje, iako ne znam na koji način

- što se događa s plaćanjem alimentacije u mojem slučaju

Ne mogu se sada više sjetiti nekog pitanja, ali bila bih jako zahvalna kad bi mi tko mogao odgovoriti na gore navedena.

Puno hvala!

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sjetih se još nečega:

Sve što je "stečeno u braku" jest kuća u Sloveniji za koju je suprug digao kredit i koja je pod hipotekom. Trenutno ju otplaćuje svekar. Imam li kakva prava na tu kuću? (U Hrvatskoj mi je suprug ostavio brdo dugova koje ja plaćam pa me zanima isključivo iz tog razloga - da si vratim barem dio novaca koje sam potrošila zbog njega).

Obzirom da je suprug ostavio i hrpu stvari za koje je on dužan, može li se dogoditi da dijete "naslijedi" te dugove?(napravio je dugove i u Hrvatskoj i u Sloveniji)

Molim vas pomoć!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bok Plava,

mislim da si sa kućom koja je na kredit, a koji odplaćuje tvoj svekar, a koja je pod hipotekom, nećeš izvuči ništa.

Na žalost, moram ti to tako reći, sama si kriva što se nalaziš u situaciji u kojoj jesi.Za dugove koje imaš i račune koje si plaćala sama si odgovorna kao direktor firme. Sama si pristala dati svoj potpis. Nastoj da se ta kuća odplati do kraja od tvog svekre i bivšeg muža i probaj dogovoriti da se čim to bude prepiše na vaše dijete, kako bi njemu osigurala barem nešto od svega toga.

Poz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda sam, nesvjesno, veći naglasak stavila na dio koji se odnosi na naplatu dugovanja od bivšeg supruga, ali to mi nije primarna stvar što se tiće našeg odnosa i koraka koje mislim poduzeti u budućnosti! Dakle, opet se vraćam na onaj prvi upit koji sam poslala: Na koji način se mogu razvesti od osobe koja ima dvojno državljanstvo, a nalazi se u Sloveniji u zatvoru??? (Što se tiće onog s firmom, ja osobno nisam potpisala NIŠTA iako sam bila navedena kao direktor, sve poslove je obavljao on.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još jedno pitanjce: Sinu ističe putovnica u 2 mjesecu 2008. Kad smo je vadili prvi put, jedan je roditelj predao zahtjev za putovnicu za dijete, a drugi roditelj ju je morao podići. Obzirom da je djetetov tata u zatvoru u drugoj državi, hoću li moći djetetu bez problema izvaditi putovnicu samo JA?

Kao što vidite, jako mi je važan taj razvod i način pokretanja istog, zato sam možda malo i naporna s pitanjima.

Za svaki odgovor unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija