Jump to content

Sudar s probnim tablicama (izmedju ostalog),molim hitno


ninocka156

Preporučene objave

Lijepi pozdrav svima, posebno onima koji ce nam biti voljni pomoci sa slijedecom situacijom:

 

Na novom vozilu na kojem su sa jucerasnjim datumom u 17.00h istekle probne tablice medjutim za koje je vec uplacena prije 3 dana kompletna registracija i polica obaveznog osiguranja (kasko je poklon leasing kuce) medjutim registracijske plocice jos nisu dobivene jer smo uzeli one narucene i stizu u petak. Dakle, na polici osiguranja pise da vrijedi od 23.11., ali ne pise reg.oznaka vozila nego samo tip i sve ostalo, danas smo imali sudar i to na slijedeci nacin:

nepoznato vozilo koje se udaljilo odmah sa mjesta nesrece je (na malom rotoru kod Getroa u Sigetu) sa unutarnje trake koja moze ici samo lijevo naglo skrenulo u srednju na nas auto. Da bi ga izbjegli, mi smo skrenuli u krajnju desnu te je na nas naletio automobil koji je od tog dodira otisao skroz udesno i na kraju se zabio u rasvjetni stup.

Na nasem autu nije velika steta samo ogrebotina ali na ovom trecem je dosta velika. Pozvali smo policiju i mi i vozac treceg auta smo dali izjavu o tome sto se dogodilo, znaci on je isto potvrdio da je taj nepoznati vozac uzrokovao tj. skrivio nesrecu i pobjegao. Napravljen je alkotest i policajci su samo rekli da si mi razmijenimo podatke, poslikali su nase obje police (onu od probnih tablica i ovu novu) i nista nam nisu spomenuli nikakav zapisnik ni nista slicno.

Mene zanimaju slijedeca pitanja:

 

1.) Vrijedi li nase obavezno osiguranje? Dakle ako vrijedi, stetu ce skinuti s nase police? Kako se mozemo zastiti od gubitka bonusa(sad smo vec odmah na 50% od prve police), tj.gdje i kako mozemo inzistirati na tome da je nesrecu skrivila nepoznata osoba,a ne mi?

 

2.) Placamo li ikakvu kaznu i sl. zbog voznje sa probnim plocicama koje su istekle? Jesmo li ih trebali produzit usprkos placenoj registraciji?

 

3.) Jel trebamo dobiti kakav zapisnik o toj nesreci?

 

4.) Imate li kakav savjet na sto trebamo obratit paznju u rjesavanju ovog slucaja?

 

:-(

 

Lijepo Vas molim za pomoc i savjet, unaprijed zahvaljujem svima i srdacan pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo popravite štetu po kasku jer ta polica pokriva nepoznate počinitelje. U slučaju da vozač koji se je zabio u stup prijavi štetu po vašoj polici obaveznog osiguranja, pustite pravnu službu osiguravatelja gdje ste osigurani da riješava problematiku. U najgorem slučaju može vam se skinuti 15 % bonusa sa te police, što nije smak svijeta.

Što se tiče tablica, vjerojatno ste dali policiji nekakvu potvrdu da čekate naručene tablice. Nadam se da ste kako kažete napravili registraciju i imate prometnu dozvolu što je najbitnije. U tom slučaju ne bi trebalo biti nikakvog problema.

 

E da! Na polici osiguranja netreba pisati cijela tablic osim oznaka grada, jer je br. šasije najbitniji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru, danas su nam i u osiguranju potvrdili da je ovako kako vi kažete.

Policija obaveznog osiguranja nam vrijedi bez obzira na tablice od dana kada je placena,a to je srecom bilo prije par dana.

Mozda korisna informacija za druge:

 

S obzirom da izmedju nas i vozila koje je uzrokovalo prometnu nezgodu nije doslo do kontakta, cak ni da nam je vozac poznat tj. da ga pronadjemo, jako tesko bi ishodovali to da se ovaj koji je ostecen (i eventualno mi) naplatimo sa njegove police cime bi onda mi izbjegli gubitak tih 15% bonusa.

 

Dakle rezultat je to da mi popravljamo svoj auto sa naseg kaska, osteceni sa nase police, gubimo 15% bonusa i vjerojatno slijedi i prekrsajna prijava od strane policije... :-(

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija