Jump to content

oduzimanje vozačke na godinu dana?


ZK

Preporučene objave

dakle u grubo, moj prijatelj se napio , haltala ga policija, napuhao je poprilično. dobio je maksimalnu kaznu. haltali ga opet istu večer,isti policajci, dobio opet istu kaznu. dakle, 6 mj. bez vozačke i oko 6000 kuna i bodove. bio na sudu dobio prekršajno rješenje. otišao na poništavanje vozačke,dobio žig itd. nakon toga stiže mu kazna oduzimanja na 6 mj.

na njegov upit kako je to moguće, da je već kažnjen za to dobiva odgovor da mu je prvu kaznu dodijelo sud, a da ga sad policija kažnjava sa dodatnih 6 mjeseci.

 

eto,moje pitanje je dali je to moguće, pošto ni ja niti itko koga znam nikad nije čuo za takav način ili takvu kaznu :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da se radi o istoj vrsti kazni kao i ranije iste večeri, samo što je bilo potrebno više vremena da se obradi.

S obzirom da baš i nema neke šanse da se izvuće od plaćanja kazne (pogotovo jer je istu stvar već napravio isti dan), neka uloži prigovor, kako bi predmet išao i redovni postupak pred prekršajnim sudom, i neka tamo moli i kuka da mu je niska plaća i da mu je vozačka nužna za prehranjivanje obitelji, bla bla bla...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Malo je vjerojatno da će uspjeti,alkohol je jedini prekršaj za koji se nemože tražiti odgoda izvršenja zabrane upravljanja motornim vozilom,pogotovo što je svjesno napravio drugi prekršaj u istom danu. i nek bude sretan jer je dobio minimalnu kaznu.

Članak 299.

 

(1) Izvršenje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom može se odgoditi na određeno vrijeme, osim za prekršaje iz članka 199. ovoga Zakona, ako tijelo koje je izreklo zaštitnu mjeru utvrdi da se, prema okolnostima u kojima je prekršaj počinjen i prema ponašanju počinitelja nakon počinjenog prekršaja, a s obzirom na njegovo ranije ponašanje u prometu, može očekivati da on i bez izvršenja te mjere neće ubuduće činiti prekršaje u prometu na cesti.

 

(2) Tijelo koje vodi prekršajni postupak, profesionalnim vozačima, instruktorima vožnje ako bi se bezuvjetnim izricanjem zaštitne mjere ugrozila njihova egzistencija, odgodit će izvršenje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom određene vrste ili kategorije, osim za prekršaje iz članka 199. ovoga Zakona uz uvjet da počinitelj prekršaja u određenom roku, koji ne može biti kraći od jedne ni duži od dvije godine, ne počini drugi prekršaj iz ovoga Zakona za koji se može izreći zaštitna mjera.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sad, il ja ne kužim il se nismo razumjeli.

dakle za ta dva prekršaja je kažnjen, dobio je prekršajno rješenje. nema kaj molit, to je bilo prije nekih 6 mj., a nedavno je dobio rješenje i otišao je na lječnički i da mu ponište vozačku i sve. ali sad naknadno je dobio kaznu da mu se oduzima vozačka na još 6 mj, ali nije bilo novčane , dakle nije ista kazna ko ona za prekršaj. i kad je pitao otkud ta kazna, rekli su mu da ga to policija kažnjava i da mu oni oduzimaju vozačku na dodatnih 6 mj.

nikad čula nisam da policija može to, pa sad pitam dali je to moguće?

 

bok alex :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija