scarlet objavljeno: 3. prosinac 2007. Dijeli objavljeno: 3. prosinac 2007. Djelatnik je bio na bolovanju do zaključno datuma koji je padao u petak, što znači da se na poslu trebao pojaviti ponedjeljak. No on dolazi tek u srijedu prijepodne i uručuje otkaz sa datumom od te srijede. Da li poslodavac odjavljuje djelatnika sa datumom od ponedjeljka ili srijede? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Bumbo odgovoreno: 4. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 4. prosinac 2007. Srijede Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
scarlet odgovoreno: 4. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 4. prosinac 2007. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
scarlet odgovoreno: 13. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 13. prosinac 2007. Imala bih još jednu molbu vezanu na prethodnu situaciju. Može li pojašnjenje - da li se djelatnika koji je dao otkaz tek u srijedu, a ne u ponedjeljak može čime teretiti, a isto tako i osobu koja je radila odjavu ? Dakle čime se opravdava tih 3 dana. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Bumbo odgovoreno: 14. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 14. prosinac 2007. Ne može Vas se teretiti niti za što niti Vas niti osobu koj je provodila odjavu iz razloga što se odjaviti može samo na osnovu otkaza ili sporazuma. To što niste radili tri dana, poslodavac Vam eventualno ne mora za to platiti neto plaću dok će doprinose morati obračunati i za te dane, također to što je poslodavac propustio na vrijeme reagirati, mada napominjem da se radi o vrlo kratkom vremenskom periodu, pada na teret poslodavca. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
scarlet odgovoreno: 14. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 14. prosinac 2007. Ja sam ona koja je odjavljivala, znam da se može odjaviti samo na temelju otkaza ili sporazuma, no bivši poslodavci su izgleda osjetili potrebu da si ta dva dana naplate od mene. naime i ja sam otišla iz te firme u 9.mj, mjesec dana nakon kolegice koju sam odjavljivala. naravno poslodavac mi još do sada nije isplatio plaću ni za 7. niti za 8.mj, a sada me ucjenjuju da će mi je isplatiti ako potpišem da sam krivo odjavila kolegicu i da ja nadoknađujem štetu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Bumbo odgovoreno: 17. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 17. prosinac 2007. Draga Scarlet! 1. Dali ste dobili obraćunski listić? Ako da, pokrenite ovrhu i naplatite svoju plaču. Ako ne, zatražite da Vam ga daju, ako ga daju, onda pokrenite ovrhu, ako ga ne daju, prijavite inspektratu rada da Vam nisu dali o. listić. 2. Nemaju nikakve mogućnosti Vas teretiti za ta dva dana i to im jasno dajte do znanja jer i da ste imali najbolju volju, to naprosto niste mogli napraviti. 3. Dajte im šansu još jednom da ispune svoje obveze prema Vama, u roku od npr. 3 dana, a zatim sve prijavite inspektoru rada i pokrenite sudski postupak. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
scarlet odgovoreno: 21. prosinac 2007. Autor Dijeli odgovoreno: 21. prosinac 2007. Još jednom - puno hvala ! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.