Miele objavljeno: 5. prosinac 2007. Dijeli objavljeno: 5. prosinac 2007. Pozdrav svima. Ako mislite da Vam je teško, poslušajte moju priču... Razvela sam se prošle godine. Dvoje djece rođene u tom braku ( 15 i 16) god. su ostale živjeti s njim jer im je svašta naobećavao, plakao, manipulirao njihovim emocijama a i ima više novca nego ja. Sad sam ja podstanar sa kćeri iz prvog braka koja studira, plaćam alimentaciju, imam 4 sudske parnice sa bivšim a najavljeno ih je još. Imovinu nismo podijelili, on je ostao u kući i radi tamo u našoj zajedničkoj firmi... Sada najmlađa kćer želi doći kod mene jer je konačno shvatila kakav joj je otac, čak smo bili u CZS na razgovoru nas dvije ali su nam rekli da moram pokrenuti postupak pred sudom, a njoj su savjetovali da još malo razmisli... Ukratko, ona je u kući služavka, kuha, pere, sprema i ide u školu. Starija kćer je tatina "princeza". Problem je u tome što ja nemam baš nekih uvjeta da sada najmlađu kćer uzmem sebi, a svaka odgoda sudskih rasprava produžuje njenu agoniju jer ja ne mogu doći do svoje imovine i kupiti si neku kuću da u njoj živimo. Molim Vas koji imate neki savjet šta da radim i kome da se obratim jer ja više ne znam što da radim. Čak sam prije nekoliko mjeseci poslala mail Državnoj pravobraniteljici za djecu i rekla da su djeca prepuštena sama sebi. Nakon 10 dana mi je odgovorila da se ukoliko mislim da se on ne skrbi dobro o djeci obratim CZS. Unaprijed hvala svima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
darla_ odgovoreno: 6. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 6. prosinac 2007. nemojte me slusati, ali ja bih se vratila u ZAJEDNICKU kucu... i mogli biste biti sa kceri koliko zelite? a zasto imovina nije podjeljena? zasto ste niste zalili na rjesenje s kim ce vase kceri zivjeti? zasto se niste zalili na visinu alimentacije ako imate mala primanja i bez vlastitog krova nad glavom ste? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
darla_ odgovoreno: 7. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2007. svaka odluka nosi svoje posljedice. vase kceri sada placaju svoje. nemojte se mijesati. neka se ona sama obrati czss ako zeli. povecanje alimentacije ionako vam nece moci biti izvrseno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sestraBarica odgovoreno: 7. prosinac 2007. Dijeli odgovoreno: 7. prosinac 2007. Podnesite zahtjev sudu za smanjenje alimentacije,50% vaših primanja (ukoliko ona stvarno jesu SVA vaša primanja) ne može biti visina alimentacije. Ne treba Vam odvjetnik,sami sastavite zahtjev i obrazložite ga životnim i financijskim uvjetima,školovanjem kćeri,itd. Ako je sve kako opisujete nema logike da vi plaćate alimentaciju za kćer koja ne živi sa vama, a vi ne dobivate alimentaciju za kćer koja studira (naravno,ako je redovni..) Što se tiče dolaska druge kćeri k vama također treba podnijeti zahtjev za izmjenom odluke o rastavi braka,pa će ju na sudu pitati što to ona ozbiljno misli...Iako je to Vaša kćer,nemojte biti 100% uvjereni da će i na sudu isto govoriti što govori Vama (pričam iz iskustva!). Za početak dobro promislite što prije napraviti,odnosno u čemu ćete imati više uspjeha,glupo bi bilo da tražite i smanjenje alimentacije i dobivanje djeteta na skrb i odgoj, zar ne...I potpisujem prije rečeno,propustili ste puno stvari obaviti na vrijeme!!! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miele odgovoreno: 13. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 13. veljača 2008. Zahvaljujem svima na odgovorima. Kćer je od 01.02. došla i živi kod mene svojom odlukom. Zgurale smo se nekako u podstanarskom stanu, dok je on ostao u kući sa još jednom kćeri. Sad još moram podnijeti zahtjev i riješiti papirologiju. Da li mogu tražiti alimentaciju jer on ima jako velike prihode? Prijavljuje plaću od 2.000,00 kn ali godišnja dobit mu je oko 200-300 tisuća kuna (poduzetnik). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kfilipic odgovoreno: 2. svibanj 2008. Dijeli odgovoreno: 2. svibanj 2008. Alimentacija bi trebala biti 500 kuna po djetetu tak da vam vise ni ne smiju uzet,sa placom od 2000 kuna. I placa se dok se djete/ca redovno skoluje. Po iskustvu s mojom mamom(slicna situacija),vas bi centar za soc.skrb trebao zastititi,a sa 18 godina svatko odlucuje di ce bit. sve je to jako zalosno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.