Jump to content

Hoću svoju kćer!!!


Miele

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Ako mislite da Vam je teško, poslušajte moju priču...

Razvela sam se prošle godine. Dvoje djece rođene u tom braku ( 15 i 16) god. su ostale živjeti s njim jer im je svašta naobećavao, plakao, manipulirao njihovim emocijama a i ima više novca nego ja.

Sad sam ja podstanar sa kćeri iz prvog braka koja studira, plaćam alimentaciju, imam 4 sudske parnice sa bivšim a najavljeno ih je još. Imovinu nismo podijelili, on je ostao u kući i radi tamo u našoj zajedničkoj firmi...

Sada najmlađa kćer želi doći kod mene jer je konačno shvatila kakav joj je otac, čak smo bili u CZS na razgovoru nas dvije ali su nam rekli da moram pokrenuti postupak pred sudom, a njoj su savjetovali da još malo razmisli...

Ukratko, ona je u kući služavka, kuha, pere, sprema i ide u školu. Starija kćer je tatina "princeza". Problem je u tome što ja nemam baš nekih uvjeta da sada najmlađu kćer uzmem sebi, a svaka odgoda sudskih rasprava produžuje njenu agoniju jer ja ne mogu doći do svoje imovine i kupiti si neku kuću da u njoj živimo.

Molim Vas koji imate neki savjet šta da radim i kome da se obratim jer ja više ne znam što da radim.

Čak sam prije nekoliko mjeseci poslala mail Državnoj pravobraniteljici za djecu i rekla da su djeca prepuštena sama sebi. Nakon 10 dana mi je odgovorila da se ukoliko mislim da se on ne skrbi dobro o djeci obratim CZS.

 

Unaprijed hvala svima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nemojte me slusati, ali ja bih se vratila u ZAJEDNICKU kucu...

i mogli biste biti sa kceri koliko zelite? a zasto imovina nije podjeljena? zasto ste niste zalili na rjesenje s kim ce vase kceri zivjeti? zasto se niste zalili na visinu alimentacije ako imate mala primanja i bez vlastitog krova nad glavom ste?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podnesite zahtjev sudu za smanjenje alimentacije,50% vaših primanja (ukoliko ona stvarno jesu SVA vaša primanja) ne može biti visina alimentacije. Ne treba Vam odvjetnik,sami sastavite zahtjev i obrazložite ga životnim i financijskim uvjetima,školovanjem kćeri,itd. Ako je sve kako opisujete nema logike da vi plaćate alimentaciju za kćer koja ne živi sa vama, a vi ne dobivate alimentaciju za kćer koja studira (naravno,ako je redovni..) Što se tiče dolaska druge kćeri k vama također treba podnijeti zahtjev za izmjenom odluke o rastavi braka,pa će ju na sudu pitati što to ona ozbiljno misli...Iako je to Vaša kćer,nemojte biti 100% uvjereni da će i na sudu isto govoriti što govori Vama (pričam iz iskustva!). Za početak dobro promislite što prije napraviti,odnosno u čemu ćete imati više uspjeha,glupo bi bilo da tražite i smanjenje alimentacije i dobivanje djeteta na skrb i odgoj, zar ne...I potpisujem prije rečeno,propustili ste puno stvari obaviti na vrijeme!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Zahvaljujem svima na odgovorima.

Kćer je od 01.02. došla i živi kod mene svojom odlukom.

Zgurale smo se nekako u podstanarskom stanu, dok je on ostao u kući sa još jednom kćeri.

Sad još moram podnijeti zahtjev i riješiti papirologiju.

Da li mogu tražiti alimentaciju jer on ima jako velike prihode?

Prijavljuje plaću od 2.000,00 kn ali godišnja dobit mu je oko 200-300 tisuća kuna (poduzetnik).

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija