Jump to content

Privremeni boravak


metropolis

Preporučene objave

Puno pozdrava eo da se prvo prestavim kaonovi clan ovog foruma! Ja sam metropolis! Naime imam curu koja je engleski drzavljanin. Naime skupa smo vec neko duze vrijeme i odlucili smo se skupa preseliti vamo. Mene zanima naime kako mi cura moze dobiti vizu trajjnu. Naime pocela je i uciti jezik a i skola stranih jezika joj je produzila boravak dok je tamo student sto znaci 6 mjeseci. Planiramo se takodjer i ozeniti al s tim nam se ne zuri zato mene samo zanima kako bi mogli dobiti vizu. Naime cura mi je i vec dobila ponudu za posao sljedece godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da biste za početak željeli da Vam cura ostvari pravo na tzv. privremeni boravak u RH, koji se može ostvariti i u svrhu spajanja obitelji i na temelju rada. Ako ćete ostvarivati pravo na privremeni boravak po osnovi rada cura mora imati sredstva za uzdržavanje, osigurano stanovanje, zdravstveno osiguranje, odnosno dokaz o podmirenim obvezama s navedene osnove i mora opravdati svrhu privremenog boravka.

 

Detalje možete pročitati u Zakonu o strancima (Narodne novine 79/07). Iako se ova prava ostvaruju kod nadležne diplomatske misije, najbolje je otići do prve policijske uprave i lijepo se tamo o svemu raspitajte. Nisam na kraju shvatila jel Vaša cura studira ili/i radi. Nije ni bitno, pohitajte u PU i sa sobom svakako uzmite svu dokumentaciju koju posjedujete. Oni će Vas uputiti na pravo mjesto, pokazati Vam propisane obrasce i sve drugo.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija