Jump to content

Razvod nakon 20 godina


Visnjica

Preporučene objave

Poštovani članovi foruma trebam Vaš savjet.

U braku sam 20 godina. Imamo troje djece. Brak od samog početka baš nije funkicionirao kako treba, ali bila sam prilično mlada i mislila sam da tako valjda mora biti pa sam ostala u braku. Moj muž je vrijedan čovjek, ali je vrlo sklon alkoholu, pri tome ne bira načine kako da ponizi mene pred djecom. Ne rijetko je tu bilo i fizičkog zlostavljanja. Nekoliko sam puta zvala i policiju, ali ništa se nije promjenilo. Jako ga se bojim i ja , a i djeca. Ne mogu reči da me sada fizički zlostavlja, ali mi govori kako u kući nemam ništa, kako ne smijem koristiti automobil, uzima mi ključeve, vadi osiguraće i slično. Ne mogu se koristiti gotovo nićim u kući, ne smijem odlučivati o tome da li djeca mogu nekud otići ili kupiti ako se njega ne pita, jer on mora biti gazda u kući a ja sam nitko i ništa, da ne koristim grublje riječi. Ukući živi još i njegova majka koja je prilično bolesna tako da se moram brinuti i o njoj, ali ne mogu uzeti auto da je odvezem liječniku.

Kuća u kojoj živimo bila je ne dovršena kakda smo se vjenčali, sagradili smo još jednu kuću na moru na zemljištu koje smo kupili u braku, a glasi samo na suprugajer on drugačije nije htio, kao i roh bau objekat na zemljištu kojem su vlasnici on i njegova majka. Isto tako povečali smo vrijednost zemljišta velike površine kojem su vlasnici moj muž i njegova majka /na zemljištu su zasađene sadnice crnogorice cca 10000 komada, zasađen je voćnjak cca. 250 kom stabala, vinograd cca 200 čokota. i dr./ Sav novac dobiven od prodaje proizvoda on zadržava i krije od mene. Režije, namirnice za kuhinju, potrebe djece podmijujem ja sa svojom plaćaom . Sve vrijeme braka oboje smo bili u radnom odnosu. Zanima me kakva su m oja prava jer više ne mogu izdržati njegovo ponižavanje i vrijeđanje. Želim otići, ali nemam kamo osim u podstanare. Da li mogu povesti djecu sa sobom jer mi je rekao da ako ih odvedem da ću morati odgovarati za otmicu. Osim toga zaprijetio je i djeci i ona se boje. Molim Vas odgovorite mi što prije. Pozdrav i unaprijed se zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za pretpostaviti je da sporazumni razvod ne bi došao u obzir, stoga možete krenuti tužbom za razvod braka. Bilo bi lijepo istovremeno tražiti privremeno rješenje o povjeravanju djece vama do okončanja postupka, tako biste imali priliku djecu ukloniti iz te situacije uz papirnatu podlogu, a i olakšavajuće je u smislu funkcioniranja, rpijave boraviša, prebivališta i sl. Bilo bi lijepo da pri tom vodite računa o stambenim uvjetima koje pružate djeci, jer to nije zanemarivo pri povjeravanju djece i u slučaju privremenog. Na polovicu bračne stečevine imate pravo. Preventivno rješenje je i da se zabilježi plombica da je u tijeku utvrđivanje bračne stečevine... na kući, vikendici i sl.

Obzirom da vam situacija očito nije zavidna, neloše bi došla i pomoć psihologa, ako imate dostupnu neku kompetetnu osobu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko pokrenete brakorazvodni postupak pred sudom, uz sve ovo što je lijepo newbie navela, mislim da bi bilo potrebno da odmah zatražite da sud donese i privremenu mjeru kojom će se odrediti mjesečni novčani iznos uzdržavanja djece,do okončanja postupka.

Posebno stoga što se radi o troje djece,te je za pretpostaviti da njihov drugi roditelj (otac) neće doprinositi za njihovo uzdržavanje ,jer to ne čini niti sada, kao što ste naveli.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija