Jump to content

Žalba na pravomoćnu presudu


anonimno

Preporučene objave

u kaznenom postupku moguca je ustavna tuzba u svakom slucaju, zahtjev za izvanrednim preispitivanjerm pravomocne presude u nekim slucajevima, a DO-u stoji na raspolaganju zahtjev za zastitu zakonitosti. ja nisam pravnik, ali vam predlazem da napisete vise detalja (o kakvom predmetu se radi: kazneni/parnicni, koja je visina kazne, kakva je bila prvostupanjska a kakva pravomocna presuda itd) kako bi vam netko strucan brze i preciznije odgovorio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Ustavnom tuzbom treba se postici zastita ustavnosti i, ako je kazneni postupak proveden na nacin kojim se odstupa od ustavnih nacela zbog nepostivanja zakonske regulative, Ustavni sud ce ponistiti tu presudu. No, praksa Ustavnog suda pokazuje da u vecini slucajeva nije tako. Obicno se prituzitelji zale na utvrdjivanje cinjenicnog stanja u kaznenom neuvazavanje nekog argumenta okrivljenika od strane suda, a ne na stvarne greske u kaznenom postupku. Ustavni sud obicno ocijeni da je cinjenicnostanje pravilno utvrdjeno i ne vidi povredu osudjenikovih subjektivnih prava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

No, praksa Ustavnog suda pokazuje da u vecini slucajeva nije tako.

 

procitao sam da se usvoji manje od 2% ustavnih tuzbi

 

Ustavni sud obicno ocijeni da je cinjenicnostanje pravilno utvrdjeno

 

u gotovo svakoj svojoj odluci usud naglasi da se prilikom odlucivanja o ustavnoj tuzbi u pravilu ne upusta u ocjenu jesu li sudovi pravilno i potpuno utvrdili cinjenicno stanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija