Jump to content

Lažna diploma


Andyy

Preporučene objave

Okrivljenik sam u kaznenom postupku . Saslušanje je održano u Zgb , da bi predsjednik vrhovnog suda ustupio predmet općinskom sudu u Klanjcu . Osoba koju navodim kao odgovornu za kazneno djelo je rodom iz Klanjca i tamo je prijavljen ali on i obitelj žive u Zagrebu . Kako da vratim postupak u Zagreb , kako da dođem do branitelja pro bono s obzirom da nemam nikakva primanja ? I kakve su kazne u slučajevima lažnih diploma , uzevši u obzir da nikad prije nisam bila kažnjavana ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ak je Vrhovni sud delegirao (ili odredio) nadležnost, onda je to to i sud koji je određen kao nadležan, će do kraja prvostupanjskog postupka suditi u tom kaznenom predmetu.

 

Kazne su najčešće uvjetne, ali to prije svega ovisi o tome što se s tom lažnom diplomom postiglo.

Za pro bono odvjetnika se trebate obratiti Hrvatskoj odvjetničkoj komori, ali sumnjam u uspjeh takvog obraćanja jer se ne radi o nekom teškom kaznenom djelu.

Međutim ukoliko sud ocjeni da su okonosti počinjenja kaznenog djela takve da vam je potreban branitelj, onda će vam on imenovati jednog po službenoj dužnosti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija