Jump to content

Ogranicenje snage na 102 konja mladim vozacima!


mali_od_batina

Preporučene objave

Jedno brzo pitanje!

Naime, cujem kako novopecenim vozacima nije dopusteno upravljati vozilom jacem od 102 konjske snage.

Da li cu imati problema ako me zaustavi policija i vidi u prometnoj da moj auto ima 103 konja?

Iako sumnjam da ce se naci takav genijalac da me proganja zbog konja viska zanima me kako je to u praksi. Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemaš brige, u prometnoj i knjižici vozila ti piše snaga motora u KW a hrvatska policija nije obučena za složene matematičke izračune poput množenja broja KW sa 1,36. Da se razumijemo, teoretski ti si u prekršaju kad sjedneš za volan ali uvjeravam te da za to nikad nećeš platiti kaznu. Uostalom, ko im je kriv šta su u zakon stavili KS a ne kW, očito su precijenili policiju i njihove matematičke sposobnosti.

 

Moj primjer: zaustavila me policija zbog prekoračenja brzine. Konkretno vozio sam 103 km/h. U prekršajnom nalogu mi je pisalo: 103 km/h - 10 km/h (tolerancija na nepouzdanu metodu mjerenja brzine) = /pazi sad sta je drot dobio oduzimanjem/ --> 92 km/h!!!

 

E sad, ne garantiram da ces naletit na takvog imbecila ko ja al cisto sumnjam da ce se nekom dat to racunat a ako i izracuna kojim slucajem, uvjeren sam da te niko nece xxxxx za taj 1 konj, bilo mi smijesno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Irriducibili brzina ti se "zbog nepouzdane metode mjerenja kao ti navodiš" do 100 km/h umanjuje za 10 km/h, a nakon 100 km/h za 10% od izmjerene brzine

Budući da je tebi utvrđeno da si vozio 103 km/h policajac ti je ispravno utvrdio toleraniju tako da ti je utvrdio da si vozio 92 km/h, osima ako je tvoja matematika drugačija od moje, da neulazim u tvoje ostale epitete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Slobodno ti "uđi u moje ostale epitete" ali počni od sebe. Ti ćeš kao meni s visoka nešto objasnit. E pa objasnit ću ja nešto i tebi. U prekršajnom nalogu je doslovno pisalo: 103 km/h -10 km/h=92 km/h. Postotci se nigdje nisu spominjali. A ako policajac ne zna ovo što si ti naveo, a po tome što je napisao u prekršajnom nalogu imam razloga za takvu pretpostavku, onda je to veći problem i od njegovog možebitnog nepoznavanja matematike.

Kad već pametuješ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije da ga branim, jerbo za to očito nema nikakve potrebe, al je čovjek dao konkretan i obrazložen odgovor, a ne vidim ni nikoga koga je ovaj izvrijeđao, dapače u prvom je postu koji ti smeta gola istina. Druga je stvar što će policajac posegnuti za nekom od tipskih tabela i to ne pred "mladim vozačem" već ono kad dođe doma. Tak da vjerojatno je da ukoliko ga zaustave, a nema ništ drugo na duši da će ga recimo pustiti, al ukoliko dođe do nečeg goreg i to će mu natovariti.

 

No kazna i prekršaj ovdje nije najveći problem, on je taj što ukoliko se dogodi štetni događaj, tada takve parametre računa osiguravatelj, a onda bog pomagaj, to se onda piše s malo više nula.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija