Jump to content

Jednokratna pomoć za djelatnike MUP-a ???


tragac

Preporučene objave

Evo ljudi da Vam svima najprije čestitam Novu 2008.godinu sa željama za puno zdravlja i sreće u životu, a sad bih imao jedno pitanje.

Na više mjesta sam pročitao razne tekstove, ali mi i dalje nije jasno, naime o čemu se radi, djelatnik Mup-a koji je na dugotrajnom bolovanju od 3.mj.2007.god. kada dobije jednokratnu pomoć od Mup-a i sindikata u 7.mj.2007. (nakon 90 dana bolovanja) da li sad početkom ove godine ima opet pravo na navedene jednokratne pomoći ili mora čekati da u ovoj godini prođe 90 dana da bi opet podnio zahtjev,evo to bi bilo to, pa ako netko ima u kojem je zakonu to točno decidirano napisano, neka mi odgovori, unaprijed hvala svima !!!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdravljen prijatelju, tebi i svima pravim braniteljima , ma gdje bili, želim sretnu i uspješnu novu godinu, da se ostvare prava koja nam pripadaju a ne da nam bacaju ostatke kao milostinju.

U pogledu tvoga pitanja mislim da je to regulirano kolektivnim ugovorom i svake godine se ima pravo nakon 3 mjeseca neprekinutog bolovanja dobiti jednokratna pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zavisi od uprave u kojoj radiš. Ako ti liječnik napiše da ćeš i dalje biti na bolovanju,onda možeš zahtjev predati odmah kako ću i ja učiniti ovih dana. Ja sam prošle godine predao u drugom m mjesecu,i novce sam dobio isti mjesec,a tako ću napraviti i ove godine sobzirom da sam još uvijek na bolovanju. Pozdrav svima i svako dobro.j

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći je predviđeno Kolektivnim ugovorom za državne službenike i namještenike i mislim da već možeš podnijeti zahtjev za isplatu. Kolektivni ugovor kaže da pravo na jednokratno novčanu pomoć ostvaruje službenik koji je kontinuirano na bolovanju 90 dana i to jedan put godišnje. Znači ti si u 2007. g. bio na bolovanju od 3. mj. i pomoć si ostvario nakon 90 dana bolovanja, jedan put u 2007.g. Ti već sada, ako sam dobo razumjela, opet imaš kontinuirano bolovanje od 90 dana (i duže u tvom slučaju) i možeš podnijeti zahtjev. Nakon toga u 2008. godini ne možeš ostvariti ponovno jednokratnu pomoć, bez obzira jesi li na bolovanju. Za pomoć koju isplaćuje sindikat moraš se raspitati kod svog sindikalnog predstavnika, u svakom slučaju to nije jednokratna pomoć predviđena kolektivnim ugovorom, to je nešto drugo, u svakom slučaju raspitaj se. Sve najbolje U 2008.g.!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema čl. 48 st 2 Kolektivnog ugovora (da ne citiram sve, jer sam već u nekoliko navrta o tome pisao) zbog težeg oboljenja (opća nesposobnost) prilikom odlaska u mirovinu isplačuje se jednokratna novčana pomoč.

Čl. 48. st. 1 opisuje isplatu naknade zbog bolovnja. Ide jednom godišnje. Samo jedno pitanje, gdje stoji da će državni službenik ili namještenik nastaviti s bolovanjem i imati neprekidno bolovanje u trajanju od 90 dana u tekućoj godini?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je riješeno u Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike. Taj kolektivni ugovor zaključen je između Valde RH i sindikata državnih službi. Njime su utvrđena prava i obveze iz rada i po osnovi rada državnih službenika i namješenika zaposlenih u državnim tijelima.

 

čl. 48

"Službenik ili namještenik ima pravo na pomoć u slučaju:

- bolovanja službenika i namještenika dužeg od 90 dana, u visini jedne proračunske osnovice, jednom godišnje, ..."

 

Proračunska osnovica za 2007. godinu iznosi 3.326,00 kuna.

 

Za ostvarivanje ove pomoći uvjet je bolovanje duže od 90 dana jednom godišnje. Važno je napomenuti da ne mora proći godinu dana od zadnje ispalte tj. ukoliko ste iskoristili tu pomoć krajem godine, po proteku slijedećih 90 dana u narednoj godini imate pravo na tu pomoć, naravno uz ponovo podnošenje zahtjeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija