ivana35 objavljeno: 8. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 8. siječanj 2008. Moj bivši suprug se ponovo oženio i čula sam da će kupiti stan na ime nove supruge. Imaju li moja djeca kasnije pravo naslijediti imovinu koja je uknjižena na novu suprugu svog tate jer je to ipak bračna stečevina njihovog tate. Ako da, kada oni nasljeđuju taj dio, kada im umre tata ili maćeha? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivana35 odgovoreno: 10. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 10. siječanj 2008. zar nitko ne zna odgovor? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
markog odgovoreno: 10. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 10. siječanj 2008. Mislim da je to ovako. Pošto vaša djeca nasljeđuju imovinu samo svojeg oca, ne i njegove supruge, vaša djeca bi mogla naslijediti dio tog stana samo u dva slučaja. 1. da se njih dvoje razvedu, pa vaš bivši traži podjelu imovine stečene u braku, dakle i dio tog stana. 2. u slučaju da nova supruga umre prije vašeg bivšeg, on će kao njezin suprug naslijediti dio stana. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivana35 odgovoreno: 22. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2008. Hvala na odgovoru, zanimalo me samo je stan uknjižio na njeno ime da je zaštiti ili slučajno. Još jednom hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
notarica odgovoreno: 22. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 22. siječanj 2008. markog je napisao: Mislim da je to ovako. Pošto vaša djeca nasljeđuju imovinu samo svojeg oca, ne i njegove supruge, vaša djeca bi mogla naslijediti dio tog stana samo u dva slučaja. 1. da se njih dvoje razvedu, pa vaš bivši traži podjelu imovine stečene u braku, dakle i dio tog stana. 2. u slučaju da nova supruga umre prije vašeg bivšeg, on će kao njezin suprug naslijediti dio stana. 3. a ako vaš bivši umre prije svoje supruge, tada vaša djeca imaju pravo tražiti da se u ostavinu stavi i njegov dio stana kao njegova bračna stečevina, iako je stan u cijelosti upisan na suprugu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.