sveznalica objavljeno: 8. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 8. siječanj 2008. Poštovani, molim pomoć za prijatelja. Njegov otac je bio u izvanbračnoj zajednici 9 godina, koja nije sudbeno provedena. Otac je naslijedio stan 2005 g. od svojih roditelja , a krajem prošle godine je umro i sad se čeka ostavinska rasprava. On ima zakonitog sina iz prvog braka. Moje pitanje je da li ovaj stan ulazi u bračnu stečevinu i i da li izvanbračna supruga ima pravo na dio stana? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dickan odgovoreno: 8. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. siječanj 2008. obzirom da je stan stečen nasljeđivanjem, a ne prihodima ostvarenima radom pokojnog i njegove izvanbračne supruge, mislim da ne bi trebao ući u (izvan)bračnu stečevinu. ali nisam neki ekspert na ovom području - da li izvanbračna družica ima pravo zahtijevati stan ili njegov dio po nekoj drugoj osnovi, ne znam. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
poopsy odgovoreno: 8. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 8. siječanj 2008. stan ne ulazi u bračnu stečevinu, međutim kako je bračna i izvanbračna zajednica izjednačena izvanbračna supruga je nasljednik u osvainskom postupku koji će se provoditi. Izvanbračna zajednica je ako žive zajedno minimalno 3 godine ili manje ako imaju zajedničku djecu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.