Jump to content

Upomoć


kmicko

Preporučene objave

Dobio sam kaznu zbog brze voznje u naselju ( 87kmh. =50kmh. =500kn.:-x ) iako je to bilo daleko od naselja i pored ceste su bile njive i suma. Sta ja mogu kada je neko odlucio da se tamo vozi 50kmh. Također sam dobio kaznu za pojas 500kn. :-xSTA DA JA NAPISEM U PRIGOVORU !??? Neznam kako da umanjim kaznu , temeljem cega? Zaposlen sam , nikoga ne uzdrzavam... help.................. :-o:-o:lizaljka:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 167. Zakona o prekršajima:

 

Članak 167.

 

(1) Okrivljenik, njegov zakonski zastupnik, predstavnik pravne osobe ili opunomoćenik mogu u roku od osam dana od dana dostave ili uručenja prekršajnog naloga podnijeti prigovor tijelu koje je izdalo prekršajni nalog, a pravovremeno podneseni prigovor zadržava izvršenje.

 

(2) U korist okrivljenika prigovor mogu podnijeti i njegov bračni i izvanbračni drug, rođak u uspravnoj liniji, posvojitelj, posvojenik, brat, sestra i branitelj. Rok za prigovor i u tom slučaju teče od dana kada je okrivljeniku, odnosno njegovom branitelju dostavljen prekršajni nalog.

 

(3) Ako je okrivljenik platio novčanu kaznu, iznos naknade štete i troškova postupka o kojima je odlučeno u prekršajnom nalogu, smatrat će se da je odustao od prigovora. U tome se predmetu ne mogu podnositi drugi pravni lijekovi osim zahtjeva za zaštitu zakonitosti. Ako je okrivljenik platio samo novčanu kaznu, podneseni će se prigovor smatrati žalbom na odluku o naknadi štete i troškovima postupka.

 

(4) Prigovor treba sadržavati naznaku prekršajnog naloga protiv kojega se podnosi, adresu i potpis podnositelja. Prigovor se ne treba posebno obrazlagati. Prijedlog za izvođenje dokaza okrivljenik mora obrazložiti.

Eto sve vam piše... :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je prekršaj počinjen nakon 01.01.2008. možeš se .................... slikati. Dobiti ćeš kaznu + troškove.

A ovaj dio iznad se odnosi na STARI zakon :-D

 

Novi glasi:

Pretpostavke za održavanje glavne rasprave

 

Članak 167.

(1) Ako sudac prije otvaranja glavne rasprave ustanovi da je tužitelj odustao od optužnog prijedloga, presudom će odbiti optužbu.

(2) Prije otvaranja rasprave sudac provjerava jesu li došle sve pozvane osobe i jesu li se ostvarili drugi uvjeti za održavanje rasprave.

(3) Ako na glavnu raspravu nisu došle uredno pozvane stranke i drugi uredno pozvani sudionici u postupku, glavna se rasprava može održati i donijeti presuda. Glavna se rasprava može održati bez nazočnosti okrivljenika ako njegovo ispitivanje nije potrebno i ako to nije od utjecaja na zakonito i pravilno donošenje presude.

............

 

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovdje se ne daju primjerci i šprance, forum nije namijenjen za to nego za davanje pravnih savjeta.Za,u vašem slučaju, prigovor (ne žalba) se morate obratiti odvjetniku ili nekome kompetentnome za to napisati,a koji će to i naplatiti. A ja mislim da vam je sve jasno ako pogledate članak 167,stavak 4.,nitko vam neće ništa prigovorit ako napišete svojim riječima,ili samo stavite podatke koje prigovor mora sadržavati,a koji su gore napisani.

Pozdrav i sretno:D;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

:-D:-D pa ne treba ti žalba nego prigovor.

kuni se u majku da nisi, odgodi ročište zbog bolesti, ne otvaraj vrata poštaru, a ako ti otvori neki ukućanin neka on zaprimi ali u prvoj dostavi.

p.s. novac koji bi trebao platiti zalijepi u kuveru i čekaj do zadnjeg trena kad ti murja zakuca na vrata.

ni onda nije kazsno platiti.

ipak, u tvom slučaju nemoj ništa platiti nego čekaj poziv zaizjašnjenje o radu za opće dobro.

dosada nije nitko nikada otišao raditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija