Jump to content

potkrovlje


HILL

Preporučene objave

Pozdrav

 

trenutno smo u stanu od grada(Rijeka) kojeg bi željeli otkupiti. Postoji jedan problem tj. dva problema.

Pola stana je od grada a pola je nacionalizirano. Radi se o mansardi od 30-ak m2.

Raspitao sam se u Općini kod neke babe koje kaže da "kako god gledate kvadrat bi bio 1000 eura", što nema #ebene šanse.

 

Dalje da pitam još da li se kvadratura stana mjeri po nekom drugom pravilu pošto je to potkrovlje?? Nemojte me krivo shvatiti za ovo pitanje :-D

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onak an pasant u Gradu Rijeci gotovo da ni nema mansardnih krovišta - tipiziranih francuskih potkrovlja lomljenih krovova osim u sljemenu i u krovnoj plohi uzduž dugih insula gradskih matrica, koje je izumio arhitekt Mansard u Parizu prvobitno, a koji su se potom proširili EU.

Ako ste razgovarali s ravnateljicom D.Š. pravnicom koja vodi stambena pitanja u Gradu Rijeci, možda bi je mogli pitati da vam da na uvid nekakav stručni tehnički nalaz procjenjitelja obzirom na kako tvrdite ili ona tvrdi o cijenu kvadratnog metra u iznosu od 1000Eura, a da bi vidjeli kako je došlo uopće do te cijene stana u potkrovlju....

Najme postoje naravno norme ili standardi gdje se u slučajevima ovisno o tehničkim uvjetima, a ovdje se radi o potkrovlju, gdje se cijena kvadrata stana obračunava s obvezujućim koeficijentima utvrđuje cijena stana ili korisnih vrijednosti posebnog dijela.

Pravilnikom UC2-100 utvrđeno je da se na primjer, podrum, terasa, balkoni, loggia, dijelovi tavana ili potkrovlja množe kvadrature istih s koeficijentima 0,25; 0,50 ili 0,75. Osim toga tavan-potkrovlje bi mogli biti i sporedni djelovi, a ne i posebni djelovi, tako da bi bilo dobro da se raspitate dodatno kod osobe koju ste kontaktirali u Gradu...a da bi mogli ishoditi što povoljniju cijenu za Vas u kupnji...Probajte...Niš ne boli i sretno.

:frajer::namiguje:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija