Jump to content

Gardiski ugovori


Mateo77

Preporučene objave

Izgleda da je naša država opet krenila u naplatu parničkih troškova a u svezi podignutih a poslje dijelom i povučenih tužbi pripadnika gardiskih brigada po tkz. zelenim ugovorima.Naime ne samo da nisu ispunili nijedan članak ugovora nego sada traže prosječno 10tak tisuća kn troškova po tužbi.Pitanja:Dali je itko dobio odnosno izgubio spor ili se to idalje odugovlači u nedogled a troškovi idu i jel nekome već napravljena naplata ili ovrha po toj tužbi?Pozdrav svima na forumu i svim hrvatskim braniteljima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kolega ono što ja znam je sljedeće, tužbe su pale u vodu zato što je nastupila zastara potraživanja, inače prema zakonu o radu zastara radnih prava je tri godine, a tako je i za DVO, nisi jedini koji je izgubio, znam da ih je dosta izgubilo, kada ste podnosili tužbu trebao vas je odvjetnik koji vas je zastupao malo savjetovati i upoznati sa rizikom a isto tako je trebao u jednu tužbu staviti vas recimo 10, nije bitno koliko tako da dijelite iznos ukoliko izgubite sud što znači, sada bi taj iznos od 10 000 kuna koji navodite dijelili na vas 10, a ovako ga moraš sam platiti. Kako ste ugovarali sa odvjetnikom, da li prema postotku ili kako??? Najbolje bi bilo da ste dogovorili, ukoliko izgubite sud ne snosite prema odvjetniku nikakve troškove nego samo da platite trošak suda jer su u takvim slučajevima odvjetnici puno aktivniji.

Hajde napiši na osnu kojih zakona je tužitelju odbijen tužbeni zahtjev, pa mogu malo pogledati što zakon kaže.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tu info. sam danas dobio od prjatelja iz brigade koji je jučer dobio ovršni zahtjev na taj iznos a u vezi sa tim parničnim troškovima jer smo odustali o tih tužbi prije 3 god.kao i dosta ostalih pripadnika brigade:Ništa bolje nisu prošli ni oni koji nisu povukli tužbe jer i njima dolaze ovršni postupci za održana ročišta.U pravu si da smo se trebali malo više raspitati i savjetovati ali tad su svi govorili da je to 100% dobiveno kao i svi odvjetnici koji su pročitali te ugovore a vidi kako je ...Tužba je bila pokrenuta dok su još postojale čiste pravne mogućnosti isplata zaostataka po ugovoru vezano za rok od 3 god.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nismo se dobro razumili kolega,još nisu donesene nikakve presude nego dolaze na naplatu troškovi održanih ročišta za one koji su povukli tužbe kao i za one kojima je to još u postupku!Znači troškovi i ovrhe idu a završetku se ne nadzire kraj!Pitanje je i glasilo jeli itko dobio kakvu presudu?Pozitivnu ili negativnu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

aha, ali ovi meni neki govore da su izgubili, sada ništa ne kužim da li lažu ili misle da su izgubili, a ovo što dolazi na naplatu ovima koji su povukli to je normalna stvar.

Vidi i ja sam zajedno sa jednim brojem ljudi tužio ali za prekovremene sate i traje već 3 godine, što ti kažeš kraj se ne nadzire ali netko će izgubiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

pozdrav svim braniteljima, i ja sam zajedno sa svojim kolegama tužio za neostvarena prava iz gardiskog zelenog ugovora i to da nam se isplate zaostaci zbog toga što u ugovoru piše da bi gardiska plaća trebala iznositi tri i pol prosječne plaće u državi,tražili su i zaostatke dnevnica i prekovremenih sati, zbog toga što nisu ispunili obvezu u rješavanju stambenog pitanja jer su lijepo naznačili u ugovoru da nakon potpisa drugog ugovora kad prođe 6 mjeseci da će nam dodijeliti stan odnosno riješiti stambeno pitanje ,zatim je tužba podnesena jer nisu ispoštovali da vojnik ima pravo napredovanja ako ispunjava sve zadane kriterije i tako su zakinuti i materijalno jer svaki čin ili funkcija donosi veću plaću.

svi smo bili masovno poletili kod odvjetnika u osijeku gospodina arnautovića i potpisivali sa njim ugovore i davali mu punomoći da on "ganja" za nas naša prava i kleo se da dobivamo spor 100% hahahaha koji smo mi bili naivci ,nas 11 je stavio na jednu listu i kao podnio tužbu državi i naravno onih njegovih 100% se pretvorilo na kraju u to da sam morao platiti 4600 kn sudskih troškova ,istina bilo je manje za platiti jer nas je bilo 11 ali sam ja odugovlačio sve sam mislio da će sve to biti poništeno jer se odvjetnik kleo u sve živo da dobivamo sud. kad sam ga poslije nazvao i pitao šta je sa onim obećanjem i tko sad da plati te troškove rekao je da ja ne plaćam njegove troškove i njegove izlaske već samo troškove suda i da još postoji šansa da dobijemo sud ako se netko od branitelja bude gurao do međunarodnog suda i evo dan danas ništa od toga hihihi jesmo naivci samo smo punili državnu blagajnu a oni su se vjerojatno dogovorili kako će nas masovno "navući" i na lak način doći do para ,eh tako nam i treba kad smo se bili polakomili za silnim novcima jer su se zaostaci sa kamatama kretali od 400000 kn pa na dalje.navodno su i podnesene neke tužbe na međunarodnom sudu ali je to sve još nesigurno ako netko zna nešto od toga volio bih čuti ili je čak netko i dobio sud i te zaostatke ili razlike ali ja sve mislim da je to bio dogovor odvjetnika i države da nam uzmu pare i napune državni proračun .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

karantena je napisao:

Nažalost moraću mnoge razočarati s odgovorom ali imam saznanje da je nastala zastara i da su sve tužbe pale u vodu.Vrijeme zastare je tri godine.

 

Nije točno!

 

Tko god je podigao tužbu u roku (a to je tri godine od neispunjenja ili aneksa ugovora-spor iz radnog odnosa) morao je dobiti i pravomočnu presudu domačih sudskih instanci(opčinski sud,županijski sud,vrhovni sud, ustavni sud) te tek po iscrpljenju sve domače sudbene regulative mogao je naravno što su neki i učinili podnjeti tužbu međunarodnom sudu pravde u Strasbourgu- Francuska.

 

Ukoliko je podignuta tužba a protekao je rok više od recimo 4.godine a da nema odgovora možete podnjeti -zahtijev za zastitu prava na sudjenje u razumnom roku,tj.svatko ima pravo da zakonom ustanovljeni neovisni i nepristrani sud pravično i u razumnom roku odluči o njegovim pravima i obvezama, ili o sumnji ili optužbi zbog kažnjivog djela.

 

Ukoliko isto nije ispunjeno stranka u sudskom postupku koja smatra da nadležni sud nije odlučio u razumnom roku o njezinu pravu ili obvezi ili o sumnji ili optužbi za kažnjivo djelo, može neposredno višem sudu uputiti zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku. ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Predmeti su na međunarodnom sudu,i odgovora još neme.Sve što govorite je rekla-kazala.

odvjetnici tvrde da radni spor ne zastarjeva.Vidit čemo!!!

Ako izgubimo,neki će da plate,nekima će da posuše(dan državnosti),pa ko ima sreće.

Izgubio sam jedan spor protiv MORH-a,trebao platiti 22 000

kuna,platio 2000 kuna,dolazi pismo za dan oluje,kaže POSUŠENO,ne dugujem više ništa.

Moglo se sve ovo riješiti nekim dogovorom,da je bilo volje od

nadležnih. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nardo je napisao:

Predmeti su na međunarodnom sudu,i odgovora još neme.Sve što govorite je rekla-kazala.

odvjetnici tvrde da radni spor ne zastarjeva.Vidit čemo!!!

Ako izgubimo,neki će da plate,nekima će da posuše(dan državnosti),pa ko ima sreće.

Izgubio sam jedan spor protiv MORH-a,trebao platiti 22 000

kuna,platio 2000 kuna,dolazi pismo za dan oluje,kaže POSUŠENO,ne dugujem više ništa.

Moglo se sve ovo riješiti nekim dogovorom,da je bilo volje od

nadležnih. :misli:

eh i ja sam mislio da neću morati platiti troškove suda pa sam sa početnih 2500 kn sudskih troškova došao na 4500 kn sa kamatama i još su mi sjeli ovrhom na mirovinu dok nisam podmirio do lipe da tu su brzi kad treba oduzeti ali kad država treba ispuniti ugovor e onda dolazi do zastare i još mnogo pravnih zavrzlama a sve se svodi da nemaš šanse dobiti ono što te sljeduje po zakonu,kako je meni i mojim kolegama rekao odvjetnik kad smo išli podnijeti tužbu "gospodo vojnici pa vi znate da profesionalni sportaši imaju ugovore pa ako ih klub ne ispuni oni klubu blokiraju preko pravomoćnog ugovora račun kluba dok ne podmire potpisane uvjete iz ugovora ,tako i vi imate svoj ugovor i on je zakon,pa niste vi sami sebi pisali taj ugovor država ga je napisala i garantovala sve ono iz ugovora ,tako ćemo i mi leći državi na račun da ispuni sve iz ugovora " i legla je država ali na moj račun i mojih kolega
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovo nam je posljedna bitka za ZELENI UGOVOR,ili je-ili nije.

Ako izgubim,morat ću im platit,zatvaram sva poglavlja sa državom,niti više od njih išta tražim,nikakve tužbe,žalbe.

Ovo što rade ,rade da nas šta više razjedine.

Bio sam pripadnik 3 imotske bojne 4 gbr,da sutra počne rat,išao bi svim srcem kao nekada,unatoć ovoj danas nepravdi,imajte na umu,do ovoga danas su nas doveli političari,a država nam ostaje za vijeke.

:fajter::fajter::fajter::fajter:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve što govorite je rekla-kazala. odvjetnici tvrde da radni spor ne zastarjeva.Vidit čemo!!!

 

Netočno!!!

 

To je "obični" spor iz radnog odnosa i rok zastare mu je 3.godine....dakle ako vam je ugovor izašao primjerice 2003 a nist podnjeli tužbu apsolutna zastara (godina je samo primjer) i svaki sud (pa i opčinski koji je prva distanca)odbacit če vašu tužbu kao neosnovanu zbog zastare...

 

Preporuka:budite malo oprezniji kod izbora odvjetnika koji vam daje takve savjete - " da radni spor ne zastarjeva"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Sto se tice tuzbi vezane za 'zelene ugovore', oko 300 branitelja vodi spor na Medjunarodnom sudu jos od 12.2008., moj zarucnik je istom podnio zahtjev nekoliko mjeseci prije. Za sada nema pomaka. Probat cu razgovarati s njihovom odvjetnicom pa vam javim novosti (ako ih bude). Da li netko ima primjerak zelenog ugovora i voljan mi je proslijediti kopiju? Dobro bi mi doslo za tuzbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija