Jump to content

dvije uvjetne?


Plava

Preporučene objave

Radi se o tome da je ovo djelo zbog kojeg je izrečena uvjetna kazna (po čl. 311 st. 1 KZ) iz 2002. godine, a ovo drugo djelo, za koje još traje sud je iz 2001. godine i radi se o čl. 224. i 311. KZ. (drugo djelo nisam počinila, već sam bila formalno direktor u firmi koju je vodio moj suprug, no mene se tereti jer sam bila "na papiru") Znači, muči me mogu li biti osuđena i u drugom slučaju na uvjetnu kaznu ili bi kazna mogla biti zatvorska obzirom da je isti članak u oba slučaja?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ova uvjetna presuda je izrečena u 11/2007. za djelo iz 2002. i još nije ni pravomoćna jer se žalio ODO(dobila sam 4 mjeseca na rok od 1 godine, a ODO se žalio i želi rok od 2 godine). Za ovo drugo djelo, za koje ste mi napisali da kazna ovisi o iznosu, gdje me terete za 224. i 311. ODO za mene traži u optužnom prijedlogu jedinstvenu zatvorsku kaznu od 10 mjeseci (što je i najmanje koliko traži u cijelom slučaju u kojem se sudi osmero ljudi). Zanima me može li se ta kazna od 10 mjeseci pretvoriti u uvjetnu kaznu obzirom da već imam izrećenu uvjetnu kaznu obzirom da je u prvom slučaju već u optužnom prijedlogu spominjana uvjetna, a u drugom se govori o zatvoru!!!

Puno hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

O sudu ovisi kako će uzeti u obzir olakotne okolnosti.

ODO predlaže što oni smatraju da je ispravna kazna, ali sud donosi konačnu odluku, pa je dakle moguće da vas osudi uvjetno.

Međutim sud se često vodi zahtjevom ODO-a, pa treba i na to računati.

Kako vas ima 8 sa ODO se uvijek može postići dogovr o tome da svjedočite istinito, a da zauzvrat dobijete uvjetnu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam što bih morala reći za nagodbu s ODO jer stvarno nisam imala veze ni sa čime u tom slučaju, nego je sve radio suprug. On je već davao izjavu da je sve on napravio i čak je bio u pritvoru zbog toga! Nažalost, on je sad u drugoj državi i sudi mu se u odsustvu tak da na sudu neće moći to ponoviti. Da li bi se u obzir mogla uzeti njegova pismena izjava? Prošlo je od tog slučaja već 7 godina (apsolutna zastara je 10), od onda sam se razišla s mužem, situirala, imam posao, školujem dijete i sve je u redu, jedino me ovakve stvari kao što su sudovi izbace iz takta, a što je najgore, mogla bih loše proći zbog nekog drugog!!! Što učiniti!?!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija