Jump to content

dugovi bračnog druga


1sanjica

Preporučene objave

To bi značilo, da ako je njegova polovica obiteljske kuće, što nam je jedina nekretnina, darovnim Ugovorom prenesena na drugu osobu, oni ne mogu biti terećeni. Točno?

 

Krediti dugovi su isključivo na njegovo ime, ja nisam ni jamac, ni sudužnik. Da li u slučaju razvoda ja snosim dio duga?

 

Izuzev kredita za kupovinu kuće. Moja polovica kuće je na meni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nasljeđuju samo ono što uđe u ostavinsku masu iza oca, ako u trenutku smrti ima što imovine to je ostavinska masa, ako nema ništa ništa i ne ulazi u ostavinsku masu...

 

banke nisu glupe, u pravilu. Ako Vaš suprug ima više kredita teško je pomisliti da osiguranje bar jednoga nije zalog na njegovom dijelu kuće. Ako neka banka ima upisan zalog uzalud prenos vlasništva, jer zalog vrijedi i prema svakom drugom koji je nekretninu stekao nakon što je zalog upisan.

 

Postoji i mogućnost da se pravne radnje vašeg muža pobijaju ukoliko bi snae on pokušavao riješiti imovine da mu vjerovnici ne bi imali iz čega naplatiti potraživanje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stambeni kredit za kuću glasi na mene, a zalog kreditu je hipoteka kuće. Prije nekoliko godina njegov dio kuće prebačen je na drugu osobu darovnim Ugovorom. Nakon nekog vremena je podigao još nekoliko kredita. Ne znam da li se druge banke još uvijek mogu iz toga naplatiti? Naravno, iz tog razloga je darovano.

On ne posjeduje ništa.

 

Mislila sam da se dugovi tretiraju poput onoga što se stekne u braku. Naravno, nemam dokaz da je novac od kredita bio za dugove. On može tvrditi suprotno.

 

Da, i to, u slučaju da mu se nešto dogodi, jer tko zna u kakvom se društvu kreće kad je u tom điru?

 

No, barem malo mi je laknulo. Mislim, to što postoji šansa da me "ne kače" njegovi dugovi. Vidim, ovome nema kraja; što duže vremena prođe dugova sve više, a svaki puta, kao, ovo je zadnji put, više nikada...

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija