Jump to content

Alimentacija / ovrha


B.B.

Preporučene objave

Bivsi djelatnik poduzeca u Zg. 01.08.2007. prekinut radni odnos. Tehnoloski visak. Prijavio se na burzu. Dok sam bio u radnom odnosu, po sudskom rjesenju (radi neredovitog placanja alimentacije) 1/3 place mi se automatski skidalo svaki mjesec. Na nacin da se direktno sa racuna firme mjesecna alimentacija uplacivana u visini 1/3 moje place. Dok sam bio u radnom odnosu u tom poduzecu, moj dug za alimentacije u visini 40.000 KN sam platio, nevezano za redovite mjesecne alimentacije koje su skidane svaki mjesec. U sijecnju ove godine je moje bivse poduzece dobilo rjesenje o ovrsi, iako nisam zaposlenik od 01.08.2007. Poduzece se tereti 92.000 KN u kojim je i 40.000 KN koje sam platio i za sto imam uredne papire. Moje pitanje: Da li je sa prestankom moga radnoga odnosa vlasnik poduzeca imao zakonsku obvezu da prijavi i Sudu da ja nisam vise njihov zaposlenik, a time i eliminira bilo kakvu mogucnost da njegovo poduzece terete za moju alimentaciju. P.S. Od 01.08.2007. pa do danas nisam placao redovito, ali ukupnam iznos za taj period sam u potpunosti isplatio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Vaša firma (bivša) bila je u obvezi prijaviti da više niste njihov zaposlenik, te Vam se stoga ne može niti vršiti obustava, i taj primjerak pravomoćnog rješenja o ovrsi sa svojim izvješćem vratiti sudu, a sud onda isto to dostavlja suprotnoj strani na uvid.

No kako kod nas ništa nije normalno niti išta štima, napišite sudu na njihov broj ovrhe, jedan podnesak, za to Vam, vjerujte nije potreban odvjetnik, u kojem ćete napisati tijek ovih događanja, te ćete priložiti sve što je uredno plaćano kao dokaz, priložite također i dokaz da se nalazite na Zavodu za zapošljavanje. Ako niste vični sastavljanju podneska, otiđite direktno na sud, kod sutkinje, koja je vodila taj postupak-to Vam pište ostrag na žigu gdje je određen trošak ovršnog postupka, te ćete tako iz prve ruke sve riješiti i sada i za ubuduće.

Vjerujte mi na riječ - iskustvo.......

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija