Jump to content

Izvrsni (ovrsni) postupak.......hitno odgovor


oktagon

Preporučene objave

Dali postoji mogucnost podnosenja zahtjeva za ponavljanje izvrsnog postupka, a u skladu sa odredbama parnicnog postupka ili eventualno povrata u prijasnje stanje.

Naime, prilikom dostavljanja rjesenja o izvrsenju isto je izvrseniku dostavljeno sa klauzulom izvrsnosti i pravosnaznosti, a da prije toga nikada nije bilo dostavljeno stranci tako da je prakticno bilo nemoguce izjaviti prigovor, a kako je dostavljeno rjesenje postalo i izvrsno i pravosnazno nemoguce je izjaviti i bilo koji vandredni pravni lijek....i sta sad....molim odgovor hitno..hvala :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Imala sam takav slučaj. Poslodavcu stranke je naložena ustega na plaću na temelju pravomoćnog i ovršnog rješenja koje ona nikada nije primila. Moj prijedlog je da se obratite ovrhovoditelju sa jednim dopisom u kojemu ukazujete na dvojbene elemente postupka te zbog svih razloga koje ovdje navodite zatražite obustavu postupka. Uvijek se može provjeriti kod suda ili javnog bilježnika čiji je potpis na primitku pismena. Slučaj sa mojom strankom je bio da se njegova supruga sa kojom se skoro pa ne razgovara potpisala poštaru suprugovim imenom a nije ga obavijestila da je to učinila i kuvertu je fino zakopala u neku ladicu ili bacila u smeće.Nevažno.Poanta je da osoba nikada nije imala mogućnost ulaganja prigovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito je došlo do povrede pravila dostave. Rješenje vam je terbalo biti dostavljeno da bi bilo pravomoćno, osim ako se radi o poduzeću koje nije primalo poštu na svoju upianu adresu, pa je sud dopise stavljao na oglasnu ploču čime se dostava smatrala urednom.

Imate pravo u izvanparničnom postupku zatražiti ukidanje klauzule pravomoćnosti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija