Jump to content

Tuzba i ovrha.


mcgreg

Preporučene objave

Imamo ugovor s poduzecem potpisan, usluga je izvrsena 50%, obustavljena je ne nasom krivicom nego je kontra strana zaustavila proces, izdan je racun i potpisan je od strane vlasnika poduzeca da je primljen, nije nam placeno do danas (6 mj.).

 

isla je opomena i imamo povratnicu da je primljena, isli bi s tuzbom i ovrhom, da li nam pomaze da je nas racun potpisan i da li da tuzimo za cijeli iznos ugovora ili posebno za racun i posebno za ostatak ugovora, jer je ugovoren rok izvrsenja usluge i nije navedeno da se moze zaustaviti vec da se mora raskinuti ugovor obostrano, sto nisu ucinili?

 

sorry na duzem postu, pisem ga nabrzinu pa je malo razbacan

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U principu ako vjerovnik odbije ispunjenje, tj. ako njegovom krivnjom se ne može izvršiti tvoja obveza, to te ne sprečava da potražuješ čitav iznos iz ugovora.

 

Također, oni će vjerojatno osporiti rješenje o ovrsi, a onda je teret dokazivanja na tebi da dokažeš da je isključivo njegovom krivnjom došlo do djelomičnog ispunjenja i da si spreman ispoštovati ugovor do kraja.

 

Zato budi oprezan, jer imao sam slučaj gdje je tuženi preko telefona obavjestio tužitelja da neće primiti ispunjenje do kraja, a kada ga je ovaj tužio da mu plati barem ono do sada izvršeno, onda se on pozvao na to da tužitelj svoju obvezu nije u cijelosti ispunio i dobio parnicu jer nije bilo nikakvih dokaza da ga je nazvao.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija