Jump to content

Samovolja?


glavomkrozzid

Preporučene objave

Ako ste u DVS i imate navedene probleme, ostaje upitno što uopće zapovjednik postrojbe ima s tim jer je to posao personalca, odnosno ako je zapovjednik postrojbe taj koji koči već odrađeni posao personalca obratite se njemu prvonadređenom s pisanim podneskom- prigovorom na rad zapovjednika postrojbe s naznačenim podacima da je personalac sve odradio i da zapovjednik ne želi potpisati potrebne akte i na taj način vam uskraćuje pravo iz zdravstvenog osiguranja, itd....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda jedan onako prijateljski savjet. a naročito kada imaš nekog tutleka kojem se moraš obratiti, svaki put, ako ti to nije teško, kada nešto tražiš a obraćaš se nadređenom nekim zahtjevom, papirnatim, prioloži to uz dopis. Tako da , kada te dovedu u poziciju, u kojoj se sada nalaziš, možeš to negdje dalje proslijediti. Taj urudžbeni broj koji ćeš uzeti, uvijek dobro dođe, a ovako je to sve samo papir koji i nema neku preveliku vrijednost, jer obično završi pod stolom. Vjeruj mi i taj nadređeni zna kada je neki broj zauzet, da mora malo više pozornosti tome posvetiti, jer to bi ga moglo koštati. U većini slučajeva se to događa kolegama kada su u nekoj nesuglasici s nadređenima, pa ti se naj taj način osvećuju. Kod mene je upalilo, mada su tada odnosi između mene i nadređenog još više otišli u negativnom smjeru, ali me zabolilo uho na to, jer sam ja ispoštovao ono što je meni trebalo, a to isto je bila njegova dužnost da mi napiše. Izvagaj situaciju, pa se odluči, hoćeš li tjerati vraga uz vjetar.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

S obzirom da sam ja u MUP-a, kod nas ti to ide ovako. Znači kada sam zatražio, to što mi je bilo potrebno, uzeo msam jedan opći broj te dopisom zatražio ono što je meni potrebno. Vjerojatno je to tako i kod tebe. Svaki dopis koji odlazi ili dolazi, ima svoj broj, u tvom slučaju broj postrojbe ili kako već, te se zatim po istom postupa, šalje dalje, obaviještava itd. Bilo bi dobro, ako bi ti to mogao pojasniti neki dobar kolega koji je tome malo vičniji, ili tajnica tvog nadređenog, u koliko mu nije previše privržena, ili nagnuta prema naprijed....

Možeš otići i dalje od toga, recimo, ja to mogu zatražiti i u kadrovskoj službi PU Zagrebačke. Da puno ne idem u širinu, a nisam previše siguran, pitaj nekog prijatelju, jer on ti to mora dati, taj papir, jer ne odobrava ti on kredit, niti će ga on vraćati, a tako je isto i za vrtić. Mene ti to strašno ljuti, i kod takvih stvari brzo planem, ali ti probaj ostati smiren, te ih ovako u rukavicama polako zatraži, a nakon nekog određenog vremena, napišeš novi dopis te ga proslijediš na onog tko je iznad vaše postrojbe, a pri tome kao prilog dostaviš i prvi dopis koji je bio naslovljen na vašeg nadređenog, pa ćeš vidjet kako pucaju nečiji živci kad dobije packe. Kako vi stojite sa sindikatom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još samo nešto. Pripazi na jednu vrlo važnu stvar, a to je da moraš ići nekim redom, a to je da ono što tražiš, moraš tražiti prvo od svog neposrednog rukovoditelja, a tek onda možeš ići dalje, a sve to iz razloga, što te netko može poslije odbiti, pritom navesti da tu istu star nisi zatražio od svog neposrednog voditelja. I ono najbitnije, moraš imati na umu da si djelatna vojna osoba, i da to mora ostati u krugu vojske.

Držim ti palčeve, i samo polako, ne srljaj, naoružaj se smirenošću, a sve stavi na papir, jer papir sve trpi.

Držim palčeve!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija