Jump to content

Odšteta - Molim pomoć !!


Boys

Preporučene objave

Pozdrav .

 

Imam jedno pitanje :

 

Imao sam sudar u 12 mj. 2005.g.

Napuho sam 1.1 g/kg , nakon ćega sam platio kaznu i ostao bez vozaćke..... nakon toga sam dobio poziv na županiski sud gdje sam dao iskaz ( Jer me kolko sam ja skužio suvozać ( Prijatelj koji je bio s menom u autu ) tužio.

I od tada ništa sve do sada prije par dana , kad sam dobio od osiguranja da moram platiti 45 000 kn odštete za suvozaća..... pošto oni kažu da su mu isplatili te novce na osnovi policijskog zapisnika ., a ja još nisam dobio sudsko rešenje ko je kriv za prometnu nesreću.

 

E sad glasi moje pitanje : Jel može suvozać dobiti odštetu ako je i on bio pod utjecajem alkohola ko i ja., iako nisam još dobio sudsko rešenje ko je kriv za nesreću.

 

Unapred zahvaljujem na odgovoru.

 

 

:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može, i pri tom nije od odlučujuće važnosti što je on bio pod utjecajem alkohola. On naime svojim radnjama, odnosno pijanstvom, nije imao utjecaja na to što ste vi prouzročili nezgodu ( drukčije bi bilo da je pijan smetao vama u vožnji, pa sa ste zbog toga imali nesreću ili je istoj doprinjeo ).

 

osiguranje ( vaše ) mu je isplatilo štetu, a sad od Vas traži regres. Pri ovome morate imati na umu da osiguranja čine sve da ne bili odgovorni, pa i sama činjenica da je šteta isplaćena samo na temelju zapisinika ukazuje na to da je vaša odgovornost za nezgodu poprilično jasna.

 

Pod utjecajem alkohola, a suvozač teže ozlijeđen ( zaključujući po iznosu naknade koju je primio ). Teško da ćete se izvući od kazne, pa poslijedično i od obveze da osiguravatelju regresirate isplaćeni iznos...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija