Boys objavljeno: 24. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 24. siječanj 2008. Pozdrav . Imam jedno pitanje : Imao sam sudar u 12 mj. 2005.g. Napuho sam 1.1 g/kg , nakon ćega sam platio kaznu i ostao bez vozaćke..... nakon toga sam dobio poziv na županiski sud gdje sam dao iskaz ( Jer me kolko sam ja skužio suvozać ( Prijatelj koji je bio s menom u autu ) tužio. I od tada ništa sve do sada prije par dana , kad sam dobio od osiguranja da moram platiti 45 000 kn odštete za suvozaća..... pošto oni kažu da su mu isplatili te novce na osnovi policijskog zapisnika ., a ja još nisam dobio sudsko rešenje ko je kriv za prometnu nesreću. E sad glasi moje pitanje : Jel može suvozać dobiti odštetu ako je i on bio pod utjecajem alkohola ko i ja., iako nisam još dobio sudsko rešenje ko je kriv za nesreću. Unapred zahvaljujem na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomacsoon odgovoreno: 25. siječanj 2008. Dijeli odgovoreno: 25. siječanj 2008. Može, i pri tom nije od odlučujuće važnosti što je on bio pod utjecajem alkohola. On naime svojim radnjama, odnosno pijanstvom, nije imao utjecaja na to što ste vi prouzročili nezgodu ( drukčije bi bilo da je pijan smetao vama u vožnji, pa sa ste zbog toga imali nesreću ili je istoj doprinjeo ). osiguranje ( vaše ) mu je isplatilo štetu, a sad od Vas traži regres. Pri ovome morate imati na umu da osiguranja čine sve da ne bili odgovorni, pa i sama činjenica da je šteta isplaćena samo na temelju zapisinika ukazuje na to da je vaša odgovornost za nezgodu poprilično jasna. Pod utjecajem alkohola, a suvozač teže ozlijeđen ( zaključujući po iznosu naknade koju je primio ). Teško da ćete se izvući od kazne, pa poslijedično i od obveze da osiguravatelju regresirate isplaćeni iznos... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Boys odgovoreno: 26. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 26. siječanj 2008. Hvala na odgovoru. Budem se pokušo dogovoriti da platim na rate. Zanima me još nešto ..... kad nastupa zastara tj .jel budem dobio rešenje od suda ko je kriv.......... s obzirom da se to dogodilo 12.mj.2005.g. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Boys odgovoreno: 29. siječanj 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 29. siječanj 2008. Kako da dobijem presudu , s obzirom da nisam još ništa dobio od suda ( Županijski sud ). Jel mogu ja podići presudu. tj. jel imam zakonski pravo na to. Molim pomoć....... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.