Jump to content

Sudar bez policije na povjerenje


Prgy

Preporučene objave

Pozdrav !

Prije dva tri dana stao sam na zebri da propustim pjesake i covijek sa skuterom me spicio odozada.Posto nije imao policu kod sebe a moped mu je bio registriran zamolio me da ga pricakam da mu osiguranje ne propadne 50 posto da ce mi sve nadoknaditi do prvoga u mjesecu kada dobije plaču.Uzeo sam mu podatke iz prometne i broj mobitela medjutim covijek mi se ne javlja .Koji bi bio najbolji korak da zovem policiju i kazem im da je zbriso,dali dobivam sta s time hoce li mi to proc ili sta da radim, zna li itko? da to ispadne sve po zakonu kako spada

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vec mi se 3 dana nije javio a kucni nema provjerih u imeniku,volio bih da je sve ok ali nos mi kaze da nije.

Samo me brinulo postoji li neki zakonski rok za prijaviti nekoga policiji ,tj. bojim se da mi ne kazu gdje si bio dosad ako cu doc poslije na policiju u slucaju da me gospodin ne zeli isplatiti.

Hvala na savjetu !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

uz dužno poštovanje,ali kada si več toliko bio susretljiv prema njemu i dozvolio mu da samo tako ode jer je rekao da če sve riješiti..onda ga komotno nemoj više ni ometati...ali mislim bez ljutnje,da ste vi u momentu sudara bili možda pod utjecajem alkohola,pa vam je taj scenarij sa dogovorom bolje odgovarao.....ali u svakom slučaju vi možete otiči na policiju i prijaviti događaj,a ostalo če te več čuti od njih......pozdrav..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nitko od nas dvojce nije bio alkoholiziran ! A ja sam ocito malo prenaivno postupio i uvalio se u govna! Naknadno sam saznao da nema nit osiguranja e sad ce mi bit veselo . S obzirom da mi steta nije velika max 1000kn a da sam covijeku isao u susret ocekivao sam da ce i on postupit moralno ali ako ne uspijem na policiji i sudu onda niti ja vise necu bit moralan nego cu mu poslat ...... i naplatit na taj okrutan nacin ,majku mu ..... pokvarenu

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vozači, sudionici prometne nesreće, u kojoj je uzrokovana manja materijalna šteta na vozilima, dužni su odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nezgodi ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima.

 

Vozači iz stavka 1. ovoga članka ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće dok nisu popunili i potpisali Europsko izvješće ili na drugi način razmijenili osobne podatke i podatke o vozilima.

 

Novčanom kaznom u iznosu od najmanje 1.000,00 kuna kaznit će se vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke i napusti mjesto prometne nesreće i izreći će mu se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje tri mjeseca te tri negativna boda.

 

 

1) prijavi događaj policiji, ukoliko cijeniš da sam nisi prekršio nešto od gore navedenog

 

2) plati sam štetu ili podnesi zahtjev Hrvatskom uredu za osiguranje

 

3) tuži ga za boli i do boli (naravno putem ovlaštenog odvjetnika)

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

ljep pozdrav!

rekao sam da cu javiti sta je bilo iz svega ovoga ..medjutim nije bilo ništa!

odvjetnik me uputio prema izlazu reko je da je to neisplativo pitanje dal cu dobit parnicu i ak dobim da budem njega skuplje platio,, tolio o pravdi...

Savjet nebudi čovjek ostani đubre do kraja i ak te netkoo i malo pukne odmah na slikanje kraljeznice :P

ljep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija