anika7 objavljeno: 31. siječanj 2008. Dijeli objavljeno: 31. siječanj 2008. kakav je trenutni status Hrvatske ? koliko je poglavlja otvoreno, koliko zatvoreno i koja su zatvorena?? HVALA! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anera odgovoreno: 4. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 4. veljača 2008. Ovo sam našla u večernjem listu! Od 33 pregovaračka poglavlja, otvoreno ih je samo 16. Privremeno su zatvorena samo dva poglavlja, cijele prošle godine pregovori nisu zaključeni ni za jedno poglavlje. Mislim da su zatvoreni pregovori o obrazovanju i kulturi. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
neja odgovoreno: 4. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 4. veljača 2008. na stranici MVPEI lijepo ima link koji se zove - literatura za državni ispit, a nije je loše pročitati Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anika7 odgovoreno: 9. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 9. veljača 2008. dva pitanja: zasto se europsku komisiju naziva "čuvaricom ugovora"? tko sve potvrduje ugovore u eu?? hvala svima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anera odgovoreno: 12. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 12. veljača 2008. 1. Zasto se europsku komisiju naziva "čuvaricom ugovora"? Jedna od važnijih uloga Komisije je uloga "čuvarice Ugovora", tj. pravnoga poretka uspostavljenoga Ugovorom. Ona, nadgleda provode li države članice obveze koje proizlaze iz normi donesenih na europskoj razini, a u krajnjem je slučaju ovlaštena protiv države koja takve obveze krši pokrenuti postupak pred Europskim sudom. 2. Tko sve potvrduje ugovore u eu?? Komisija daje prijedloge novih zakonodavnih akata, dok Parlament i Vijeće odlučuju o njihovu prihvaćanju ili odbacivanju.Znači ugovore potvrđuje Parlament i Vijeće. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anika7 odgovoreno: 12. veljača 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 12. veljača 2008. tko u RH odlucuje hoce li hrvtaska uci u EU? i da, izvorisne osnove naseg Ustava-sto o tome reci? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anera odgovoreno: 13. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 13. veljača 2008. 1.Tko u RH odlucuje hoce li hrvtaska uci u EU? Hrvatski sabor dvotrečinskom večinom glasova svih zastupnika u saboru i birači na referendumu ( do odluke Ustavnog suda odnosilo se samo na glasačko tijelo u RH, poslje odluke Ustavnog suda odnosi se i na dijasporu) Članak 141. O udruživanju Republike Hrvatske prethodno odlučuje Hrvatski sabor dvotrećinskom većinom glasova svih zastupnika. Odluka o udruživanju Republike Hrvatske donosi se na referendumu većinom glasova ukupnog broja birača u državi. Referendum se mora održati u roku od 30 dana od dana donošenja odluke Hrvatskoga sabora. Odredbe ovoga članka o udruživanju odnose se i na uvjete i postupak razdruživanja Republike Hrvatske. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
anera odgovoreno: 13. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 13. veljača 2008. izvorišne osnove rijetko pitaju, ali dovoljno je reći da nam one daju kratak pregled nastanka Hrvatske države kao samostalne i neovisne države i da se to očituje npr. -u stvaranju hrvatskih kneževina u VII st -u Kraljevstvu Hrvata uspostavljenom u X st, kažeš par činjenica i to je to! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tea** odgovoreno: 13. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 13. veljača 2008. Jel netko ima neku skriptu iz EU?Ovdje sam skinila neku prezentaciju, ali je sve zbrda zdola pa ništa ne razumijem, a ne da mi se učiti iz knjiga.Pa ako ima neka dobra duša da mi ju pošalje na mail :tea.stanic@mmtpr.hr HVALA! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marina13 odgovoreno: 13. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 13. veljača 2008. Poslala sam ti na mail EU, pa si pogledaj ja sam učila iz nje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tea** odgovoreno: 13. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 13. veljača 2008. hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
josipa.sojat odgovoreno: 17. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 17. veljača 2008. Molim Vas ako netko ima skripte za državni da mi pošalje na mail josipa.sojat@gmail.com. Hvala Vam unaprijed! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Maja82 odgovoreno: 20. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 20. veljača 2008. Što biste u kratko rekli o sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Sebija odgovoreno: 23. veljača 2008. Dijeli odgovoreno: 23. veljača 2008. Bok! Može skripta o EU na ovaj mail: xanders@net.hr ? Puno hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Maja82 odgovoreno: 4. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 4. ožujak 2008. evo nečeg korisnog http://www.eu-pregovori.hr/ Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
tomatcro odgovoreno: 11. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 11. ožujak 2008. Molio bih i ja skriptu na mail tomatcro@yahoo.com Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
blufonac odgovoreno: 7. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 7. travanj 2008. Molim te skriptu za EU na mail lawog@net.hr Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
vrandolac odgovoreno: 7. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 7. travanj 2008. Molila bi i ja skriptu za eu na mejl: vrandolac@gmail.com unaprijed veliko hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
piroman odgovoreno: 14. travanj 2008. Dijeli odgovoreno: 14. travanj 2008. Ako nekoga intersuje: Hrvatska je ukupno dobila mjerila za otvaranje pregovora u 18 od 33 poglavlja europske pravne stečevine. Pravna stečevina EU podijeljena je u 35 poglavlja, ali se o poglavljima Institucije i Ostala pitanja ne pregovara. Riječ je o ukupno 23 mjerila za otvaranje, a Hrvatska ih je do sada predala deset i to za sedam poglavlja. Šest mjerila za četiri poglavlja već su verificirana, a četiri su na analizi u Europskoj komisiji. Preostalih 13 mjerila za četiri poglavlja Hrvatska mora predati do kraja lipnja ako želi završiti pregovore do jeseni sljedeće godine Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.