Jump to content

Legalizacija objekta


mate5

Preporučene objave

8o-tih godina sukladno tada važećim zakonima objekat je legaliziran, shodno natječaju koji je provela općina, uz sve potrebne dokumente ukljušujuči i lokacijsku dozvolu za već izgrađen objekat te uz obveznu katastarsku izmjeru zemljišta prije i kasnije, te katastarsku izmjeru vodova. Ujedno u katastru je izvršeno cijepanje č.z. u podčesticu i izvršena je promjena kulture s upisom kuće i dvora. Općina izdaje ugovor o korištenju građevnog zemljišta uz novčanu naknadu na kojem je izgrađen objekat u osobnom vlasništvu, te isto dostavlja sudu na uknjižbu, te ostalim zainteresiranim, katastar dostavlja i svoje rješenje o promjeni kulture. U sudu se to upisuje kao neplodno, i društveno vlasništvo s pravom korištenja građevnog zemljišta na ime korisnika.

Kako sud nije tada upisao građevno zemljište a niti kuču i dvor kao što stoji u katastru, postavlja se pitanje kako to sada riješiti? I to iz razloga što se društveno vlasništvo moše izmenjiti jedino ako se radi o izgrađenom objektu ili ako se radi o građevnom zemljištu što se u ZK nevidi i sud ne želi to mjenjati? A bez toga nema vlasništva'! :-?:-?:-?:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mate, meni u vašem pisanju puno toga nije jasno. Milsim da nije ni drugima, koji se podosta bave ovom materijom i da stoga nema odgovora.

 

Pišete da je objekt legaliziran - ima li građevinsku dozvolu? Ako je nema - nije legaliziran.

 

Imate li vi ugovor kojim je stečeno zemljište od općine (mjesne zajednice ili?)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjeduje se ugovor tadašnje općine i rješenje skupštine općine- tri saziva, na osnovu kojeg je ugovor i sačinjen, te uredne potvrde o plaćanju iz ugovora nevedene novčane naknade. Također postoji uvjerenje tadašnjeg komiteta za urbanizam i.....da nije potrebna građevna dozvola pošto je objekat izgrađen prije izrade prostornog plana. Uvjeti uređenja prostora za već izgrađeni objekt su bili potrebni da bi se utvrdilo da li je tu dozvoljena izgradnja objekta navedenih dimenzija, te jesu li zadovoljeni ostali standardi, kao udaljenost od susjednih čestica koji su sticajem okolnosti bili u državnom-društvenom vlasništvu, itd. Sve je bilo u uvjetima navedenim u uvjetima uređenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam, ali mislim da svi objekti koji su izgrađeni nakon onog datuma iz 1968. moraju imati građevinske. Dobro sad rješenja, odnosno lokacijsku. Zbunjuje me ono rješenje komiteta za urbanizam koje vas oslobađa građevinske.

 

Zato ću zamolit Alfara ili mcgrega da prenesu svoja iskustva iz krute zbilje, ovaj prakse. Ako oni neće znat... :neznam:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija