Jump to content

Imam puno pitanja a na nijedno odgovor?


ivanagx

Preporučene objave

Neznam kako da počnem ,jer od jada kako se ljudi odnose jedni prema drugima ili od tuge što vi svi dečki ste stradali u domovinskom ratu a svi se sada prema vama odnose kao da ste gubavci ,jer čim želiš nešto ostvariti i pitati da li na to imaš pravo ,svi te izbjegavaju ,eh pa tako je i meni ,moj muž je jako mlad otišao u rat ,sa 20 godina je ranjen u oba dvije noge,nakon svih tih operacija uspio je spasiti noge,ali to je daleko ,jako daleko od normalnog ,trenutno stvari stoje ovako,hrvi 40% na donje ekstremitete,sa 60% skinuta mu je invalidnost nakon operacije.Sada je u mirovini koja iznosi 4322kn. Pošto ni sam nezna koja su mu prava (a nakon toliko operacija i nije toliko zainteresiran,za ništa a kamoli da ide od ureda do ureda,ali nakon iscrpnih razgovora ,u kojima sam mu pokušala objasniti da ima troje djece za koje se moramo brinuti,i da njegov ponos koji ga koči u svemu,nesmije biti važniji od njegove djece)i sa svojim postotkom invalidnosti,koji je stvarno sramotan jer jedva hoda na te noge koje ga bole svaki dan,nezna kako i na koji način ostvariti svoja prava,pa uostalom ni koja su to! */1/*zanima me da li on može povečati svoju invalidnost i kako i na koji način,*/2/*zanima me da li mora plačati godišnji porez na osobni automobil , */3/*i još jedno za kraj pitanje ,u mirovini je od travnja prošle godine ,umirovljen je kao vojnik,bez ikakvog čina ,pa me zanima ,da li je on imao pravo na počasni čin pri ulasku u mirovinu ili to nekako drugačije ide,totalni sam laik šta se toga tiće,to bi bila pitanja sada za start, pa vam se unaprijed zahvaljujem na odgovorima!!! :-?:-?

 

 

 

 

Šta mi nitko ne može ni na jedno pitanje odgovoriti ,ajde pliz?????? :hvala: :cita: :ceka: :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ivanagx je napisao: */1/*zanima me da li on može povečati svoju invalidnost i kako i na koji način,*/2/*zanima me da li mora plačati godišnji porez na osobni automobil , */3/*i još jedno za kraj pitanje ,u mirovini je od travnja prošle godine ,umirovljen je kao vojnik,bez ikakvog čina ,pa me zanima ,da li je on imao pravo na počasni čin pri ulasku u mirovinu ili to nekako drugačije ide,...

Temeljem podataka koje ste naveli odgovori bi bili:

1- nakon dvie godine od zadnjeg rješenja o priznavanju HRVI-a s kompletnom dokumentacijom podnijeti zahtjev

2. ako nije uvezao - kupio auto s oslobađanjem od carine i pdv u cijelosti, tada mora plaćati taj porez

3. ako je bio pripadanik HV nema osnove, ne postoje počasni i sl. činovi ili naknadna promaknuća i dodjele kao osnov za povećanje mirovine

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

4.nakon što prikupi noviju liječničku dokumentaciju i ostalu dokumentaciju koja može utjecati na status umirovljenika predati zahtjev za obnovu postupka i mirovinski, naročito nakon povečanja postotka hrvi.

 

bilo bi dobro da navedete da li je suprug imao status dragovoljca, da li je bio u gardijskoj postrojbi ili specijalnoj policiji i koliki ima omjer rat-mir.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana,nažalost je shvaćanje komisije to, da operacija ide sa tim da se poboljša stanje bolesnika.Zato su mu nakon iste umanjili postotak tjelesnog oštećenja, a vjerovatno i zbog godina koje sada vaš suprug ima.Za povećanje invalidnosti se nažalost nemorate brinuti ,ona će sa godinama neminovno doći.Ja vam savjetujem da on bez obzira na sve nastavi sa liječenjem,da hoda po terapijama i da si održi nivo zdravlja kakav ima.Ako se zapusti gotov je.Ja isto imam obe noge povrijeđene i znam kako je to.Znam da je to dosadno,ali mora konstantno vježbati i kretati se.Jedino tako će spriječiti daljnje psihičko i fizičko propradanje.Neka na tim terapijama prikuplja medicinsku dokumentaciju jer će mu ona kasnije trebati.Naime vi kako vam je kolega u prijašnjem postu napisao možete nakon dvije godine od pravomočnosti zadnjeg rješenja podnositi zahtjeve zbog pogoršanja stanja.Za to morate uvijek imati frišku medicinsku dokumentaciju i kontinuitet liječenja.On može za obadvije noge dobiti max.80% zbog pogoršanja stanja.Duga je to borba,ali neka se ne predaje.Vježba ,rad i terapije.Želim vam sve najbolje i nakon dvije godine ponovno komisija.Što se tiče ostalih prava ona su vam potanko objašnjena u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji NN174/04 kojeg možete skinuti na netu tako da nemora okolo hodati.Sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija