Jump to content

Greška gruntovnice


licanka

Preporučene objave

Molim za pomoć ako neko zna kako da riješim problem.Naime nakon smrti moje bake njezin dio nasljedila sam ja (iza pok.oca) i moja dva strica,o

čemu imamo rješnje o nasljeđivanju na temelju kojeg smo uknjiženi u gruntovnici kao suvlasnici (radi se o velikoj suvlasničkoj zajednici).Tako je bilo dok se jedan od suvlasnika nije izdvojio iz zajednice na svom dijelu i tada kao temeljem njegova riješenja mi smo izbrisani iz gruntovnice dok su svi drugi suvlasnici ostali.Međutim njegovo rješenje razvrgnuća zajednice nikako ne može biti temelj tog brisanja jer takvo nešto ne kaže Presuda a niti je on to tražio nego nas je tužio kao i dr.suvlasnike da bi sredio svoj dio što mu nitko nije osporavao.Pokušavala sam sama doć do rješenja ali nije išlo pa sam potražila pomoć odvjetnika koji je odmah utvrdio da se radi o greški gruntovnice gdje smo mi jednostavno ispušteni iz suvlas.zajednie.Sada bi mi morali tužibom dokazivat pravo vlasništva niti krivi niti dužni.Dali bi se to moglo riješiti nekako drugo (tako kako su nas ispustili neka nas i vrate)a ne da mi sada snosimo troškove za tuđe greške.Dali možemo eventualno tužit njih pa da oni snose troškove.Molim pomozite!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mogu Vam konkretno pomoći, ali samo da se uključim jer i ja sam žrtva aljkavosti rada gruntovnice. Meni su uknjižili na moju imovinu druge ljude. Ima više načina rješenja, ali svi su skupi i dugotrajni, pogotovo ako se radi o gruntovnici u Zagrebu. Možete tražiti ispravak, ali za ispravak trebaju svi suvlasnici biti potpisani u zahtjevu, čak i ovjereno kod bilježnika, ali taj postupak traje dugo. Sami ne možete ništa. Da su Vam kao meni uknjižili druge ljude rješenje koje se smatra brže, ali i skuplje je fiktivni kupoprodajni ugovor. Ja sam se na to odlučila, kupujem pola svoje kuće i plaćam porez. Razmišljam i o tužbi protiv gruntovnice za naknadu štete, ali sve to bude uzalud. Treća opcija je tužiti ljude koji su uknjiženi, koji nemaju pojma o čemu se radi, kažu da oni nemaju ništa s mojom kućom itd. Tužba također traje godinu, dvije. I sve to ne bi bilo tako grozno da se nije dogodilo baš u fazi kad prodajem kuću. Ne mogu ni kuću sada prodati i dalje rješavati stambeni problem. Ne trebate ništa čekati jer samo se neće riješiti, podignite tužbu, ali svakako s odvjetnikom, i pripremite se na borbu i troškove. To je nama naša borba dala. I nemojte gajiti iluzije i čekati da se gruntovnica smiluje; ja sam vjerujte kao i mnogi drugi to osjetila na svojoj koži. Držite se i puno pozdrava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija