Jump to content

pomorsko dobro


Zadar

Preporučene objave

Da li je netko upoznat sa problematikom pomorskog dobra. Naime, vlasnica sam zemljišta ( još od 1965. godine ) koje se nalazi u Gaženici Zadar. Kako se tamo gradi lučki terminal naknadno je pomaknuta

( proširena ) granica pomorskog dobra. Tako se je moje zemljište našlo u okvirima te granice. Državno odvjetništvo je donijelo rješenje po kojem se u Zemljišnim knjigama briše moje ime i upisuje pomorsko dobro. Žalila sam se na to riješeenje. Što mi je dalje činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...
  • 9 mjeseci kasnije...

Je, ali isto tako je i pomorsko dobro zaštičeno Ustavom.

U Vašem slučaju, najbolje je uzeti odvjetnika jer ukoliko ste bili upisani u zemljišnu knjigu na zakonit način, sud je trebao uputiti ODO da postupi po Zakonu o izvlaštenju i ne dopustiti brisanje vašeg vlasništva iz zemljišne knjige. Odluku kojom je utvrđena granica lučkog područja/pomorskog dobra, nakon konačnosti, ODO provodi u zemljišnoj knjizi i katastru po službenoj dužnosti i ukoliko granica obuhvaća k.č.zem. koje su u vlasništvu postupa se po Zakonu o izvlaštenju i nakon toga je moguć upis pomorskog u zemljišnu knjigu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija