Jump to content

sukob interesa - odvjetnici dviju stranaka dobri prijatelji?


marryah

Preporučene objave

Molim da mi netko pomogne - naime ja kao privatna osoba vodim parnički postupak protiv druge privatne osobe koja je podigla tužbu protiv mene. Uzela sam odvjetnika iz ureda odvjetnika kojeg poznam. nakon što je navedeni odvjetnik pregledao spis rekao mi je da je odvjetnica druge stranke njegova dobra prijateljica pa mi je na konto koga predložio nagodbu na koju sam ja pristala a druga strana nije. prilikom dva dosadašnja ročišta on bi na hodniku pred sudnicom sjedio sa svojom prijateljicom, pričao s njom itd dok sam ja sjedila sama s druge strane. Čak je na zadnjem ročištu ona žurila te je on od službenice preuzeo i njene papire da joj poslije preda. Molim da mi netko odgovori imam li ja neko pravo žalbe zbog sukoba interesa i tražiti promjenu odvjetnika ili ponništenje dosadašnjeg postupka zbog sukoba interesa? također navodim da prije ročišta nisam imala priliku mirno razgovarati s njim pošto je bio zauzet zezanje sa svojom prijateljicom koja je imala vremena za njga jer se druga strana koju ona zastupa nije pojavila ni na jednom ročištu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ma nije vam sukob interesa ako su odvjetnici prijatelji, sukob interesa bi bio da je vas odvjetnik prijatelj sa suprotnom stranom. a uostalom odvjetnik vam je odmah rekao da je dobar s drugim odvjetnikom.... ako vam se ne sviđa kako radi otkažite mu punomoć. ali ne zato što je bio kolegijalan i napravio uslugu kolegici i pokupio njene papire, već zato što ne zastupa vaše interese. Jel zastupa vaše interese ili ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gledajte, na jednom sudu (pogotovo u manjim sudovima) većinom cirkuliraju uvijek jedni te isti odvjetnici. Ti svi odvjetnici se poznaju jer su ili iz istog mjesta, ili su zajedno studirali, ili su na području jednog odvjetničkog zbora ... I svi ti odvjetnici se druže privatno-poluprivatno-poluslužbeno-službeno.

Ja sam vidjela osobno X puta slučajeve kad su se odvjetnici na raspravi međusobno "klali" zastupajući svaki svoju stranu, a nakon rasprave su zajedno otišli u neki birc da se "provesele" i malo opuste.

Jedno je posao, a drugo zabava.

A vi ako smatrate da vam taj element šteti, imate apsolutno pravo odlučiti kome ćete povjeriti svoje povjerenje i novac za zastupanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija