Jump to content

alkohol i oduzimanje vozačke :(((


Falcao

Preporučene objave

Sinoć sam zaustavljen i napuhao sam 0,9 , oduzeli su mi vozačku na 8 dana. Kazna minimalno 2000 kuna i oduzimanje dozvole na 3 mjeseca. Zanima me što se tiče pravnog lijeka i eventualne žalbe, kako sada stvari stoje po tom pitanju? Pitao sam susjeda policajca za savjet, on je uvidio grešku u zapisniku, kada je naveden tip dreger uređaja, nije naveden ispravan tip.

Možete li mi reći kakve su šanse ako bih pisao prigovor na prekršajni nalog, kakvi su rokovi za zastare i pravo na žalbe sada po novom zakonu? To bi me najviše zanimalo.

Unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na zastaru odmah zaboravite jer je ona sada 4 godine po novom zakonu.

 

Prigovor sada treba biti pisan na način da se navede zakonski razlog i činjenice zbog kojih se pobija.

Dakle treba biti obrazložen. Po njemu postupa policija, a ako smatra da je neosnovan Prekršajni sud i to je zadnja instanca. Nema više Visokog prekršajnog suda za te prekršaje, a i da ima opet se vraćamo na zastaru od "velike 4 godine"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A dobro šta je sa prigovorom, molbama, liječničkim ispričnicama, faksiranjem obavijesti o novom prebivalištu i sve ono što je do sad vrlo dobro prolazilo na sudu? bez obzira na to šta se nemože žaliti visokom prekršajnom sudu, za to do sada nikad nisam ni imao potrebe.. a 4 godine je malo dugo, ali vrijedi pokušati iscrpiti sve pravne mogućnosti..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

samo ti pokušaj sa tim krivim brojem Dregera, uloži žalbu, jer nije opisano činjenično stanje,a ima i mogućnost žalbe na stanje očitanog udjela alkohola po tom pitanju.....koji uređaj si koristio?= Gdje je bio onaj drugi uređaj? Pa kada je izvršeno baždarenje istoga? I dali je baždarenje provedeno sukladno Pravilniku za ispitivanje i etaloniranje instrumenata koji mjere udio etilnog alkohola u izdahu. Takoer je bitna temperatura vanjske okoline koja je bila na tom mjestu gdje si puhao....mislim da je ovo sa 4 godine samo određena "patka" da ljudi ne ulažu žalbu, sudovi su očito pretrpani , a 4 godine odu brzo, i imaš više elemenata koji rade za tebe, a koji su nedefinirani za sudstvo...pa zbog toga nas neće ni u EU, jer nam je sudstvo loše...samo se žali...nemaš šta izgubiti, a sada je i redukcija sudova po županijama i ostalo....valja pokušati...javi se mailom za konkretni slučaj,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija