Jump to content

imovina u braku


orion

Preporučene objave

Stovani molio bih Vas za pomoc, savijet ma sto bilo. Dakle radi se o tome da smo se supruga i ja sporazumno rastali. Djeca su kod mene, stvar je u tome sto ona odbija placati alimentaciju. Odnosno uvjetuje mi ako ce ona morati placati alimentaciju tada ce traziti podijelu imovine. Nismo imali nista na sebi , sto bi bilo da do spora dodje.

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

supruzi pripada pravo na pola imovine stečene u braku, i to zajednički. Imovina koja je ušla u brak kao vlasništvo pojednog druga, ili npr. ona koju je jedan od bračnih drugova stekao darovanjem, nije bračna stečevina.

 

Ako ništa niste imali na sebi ( pretpostavljam da mislite na nekretnine ), odnosno u braku niste stekli nikakvu imovinu, ma kako to nevjerojatno zvuči, onda ni nema imovine za diobu. Gdje onda živite, u kući Vaših roditelja ili?

 

Ona je dužna plaćati alimentaciju, i ne dajte se ucijeniti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko roditelj,a u vašem slučaju majka djece,odbija plaćati uzdržavanje po pravomoćnoj sudskoj presudi,imate mogućnost pokretanja ovršnog postupka pred sudom kako bi došlo do naplate potraživanja.Sud će u toku ovršnog postupka odediti način kako naplatiti sredstva koja su određena pravomoćnom sudskom presudom.

Dalje,moguće je podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu temeljem čl.209 Kaznenog zakona protiv roditelja koji je dužna uzdržavati djecu a to uzdržavanje ne izvršava ili odbija izvršiti…

 

Povreda dužnosti uzdržavanja

Članak 209.

(1) Tko izbjegavanjem zaposlenja, mijenjanjem radnog mjesta, mjesta boravka ili prebivališta, otuđivanjem imovine ili na drugi način izbjegava davanje uzdržavanja za osobu koju je na temelju ovršne odluke ili sudske nagodbe dužan uzdržavati ili tko odbija izvršenje takve obveze,

kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Ako se obveza iz stavka 1. ovoga članka odnosi na uzdržavanje djeteta ili maloljetne osobe,

počinitelj će se kazniti novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

(3) Primjenjujući uvjetnu osudu sud može počinitelju postaviti uvjet da isplati dospjele obveze i da ubuduće uredno ispunjava dužnosti uzdržavanja.

 

Eventualna podjela zajedničke imovine,stečene za vrijeme trajanja bračne zajednice, nema nikakve veze s obvezom uzdržavanja djece,odnosno plaćanjem alimentacije I nikakvo uvjetovanje u tom smislu ne dolazi u obzir….

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da zivjeli smo u posebnom prostoru (stan) nadogradnja na kuću, no to nije ništa glasilo na nas. Dakle nismo imali nikakve nekretnine koje bi glasile na nas. Od pokretnina imali smo dva auta jedan sam dao bivsoj. Vjerujte nebih uzeo ništa od nje ali ona se jednostavno tako ponaša da me prisiljava na to. Kao primjerice ako cu morati placati alimentaciju onda cu od tebe traziti imovinu. Ako mogu ocijeniti savjetujete me da ne padam na ucijene i uvjetovanja. Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Gringo, znam da nema imovina veze sa alimentacijom. No shvatite me ona kaze ukoliko ce morati placati da ce od mene zahtijevati nekakvu isplatu obzirom da smo bili u braku. Ona je samovoljno otisla a ako bih joj i morao nesto isplatiti nemam od kuda. Imam kredita a i klinci (2) su tu. Razumijete me. Moze li ona mene nekako zeznuti po tom pitanju, iskreno trazicu da pocne placati ovako je bez ikakvih obveza.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija