Jump to content

RVI na kralježnicu


neno-sime

Preporučene objave

Bog

ineresira me poštovani forumaši dali netko zna dali mogu sada predati i nalaze od kralježnice pošto se lječim još od 1995 godine za priznavanje statusa RVI,. Naime sada moram predati po 3-puta na prvostupanjsku u Split za ptsp pa sam misli pošto su mi rekli da se može ponovo predati i za kralježnicu da to obavezno predam da uzimaju ponovo u obzir obrirom da u ratnom putu je naglašeno da je postojala indicija za takvu bolest.

BOG

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

po 3 puta na prvostupanjsku?

zasto po treci puta? dali je bilo ranije privremeno HRVI?

inace sam HRVI koliko sam razumio nije uvjet za mirovinu , priznaju se ljecnicke dijagnoze koje se mogu svezati za oboljenje ili ozljedu koja je nastala ili nastalo kao posljedica u D.R., pa je u slucaju tj.prilikom slanja na invalidsku komisiju to od znacaja prilikom odlaska u mirovinu.

jer tada se gleda dali je netko sposoban za rad ili ne.

milim da nece ici kao dodatak za HRVI kićma , jer svatko je prilikom podnosenja zahtjeva za priznanje HRVI , naveo oboljenja,ozljede , kao i ranjavanje ili ranjavanja.

ti si vjerojatno ranije trazio HRVI i tada si naveo PTSP , rok je istekao 31.12.2005 za podnosenje zahtjeva za priznanje statusa HRVI ,jedino ako si do tada naveo "kičmu" koja ti recimo nije priznata , a sad imas nove nalaze --onda bi mozda i proslo ,a kako do tada u svom zahtjevu nisi naveo "kičmu" mislim da komisija nebi to uopće razmatrala.

U svakom slucaju radi se samo o mojem misljenju koje ne mora biti toćno-nadajmo se da ce biti jos odgovora,a uostalom zasto ne pitati svog ljecnika za pocetak , a ako imas papire za kicmu .pa poneses na komisiju kad vec ides nemas sto izgubiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve liječničke dokumente kopirajte (obavezno i za kralježnicu) i predajte kopije. Komisija će uzeti svu liječničku dokumentaciju u razmatranje. Povećali oni ili ne postotak invalidnosti, oni će to navesti u rješenju.

 

Vivass, što tu ima čudno?

 

Čl.238 Pravilnika o utvrđivanju postotka oštećenja organizma HRVI iz DR-a kaže:

 

238. Psihički poremećaji vezani uz ratnu traumu(akutna reakcija na stres, poremećaj prilagodbe,posttraumatski stresni poremećaj i trajne promjene osobnosti nakon ratnog PTSP)ako se utvrdi da prije rata nije bolovao od psihičkih poremećaja

a) lakog stupnja manje od 20%

b) teškog stupnja 20 do 40%

c) teškog stupnja s komorbiditetom(psihički i psihosomatski) 40 do 60%

privremeno do 3 godine, a nakon toga trajno.

 

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sve je ok i daj boze da covjeku sve priznaju , samo koliko se meni cini iz prica mojih kolega , podneses zahtjev za HRVI -navedes dijagnoze ,laicki receno

ptsp

kicma

koljeno

 

ako zelis od neke dijagnoze odustati,samo das izjavu i u svakom momentu mozes od neke dijagnoze odustati , a ako trazis po novoj dijagnozi koja nije bila ranije u papirima prilikom podnosenja zahtjeva za priznavanja HRVI -onda komisija to nije razmatrala -kao neosnovano jer nije predmet zahtjeva-tj onaj prvi papir u kojemu se navode datumi oboljenja ranjavanja ozljeda itd.

ja bi svakako pokupio sve papire i predao pa ako ne uzmu u razmatranja i tako obrazloze --isao naknadno sa zalbom , te naveo da nisam ranije bio medicinski obrazovan, tj. da(ranije) nisam znao da se i to moze tražiti za status hrvi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

POŠTOVANI

Naime kada sam 2005 dod. predavao za ptsp tada mi je u uredu društvene uprave referent rekao da mogu predati samo dokumentaciju za ptsp. tako da tada nisam predao za kičmu. Sada sam načuo da se ponovo uzimaju u obrir bolesti vezane za kralježnicu tako da bih predao papire. Navodno ako i ne uzmu u razmatranje za status rvi onda bi valjda mogao županijski vještak uzeti u obzir za povečanje rat-mir jer upravo mislim predati za obnovu postupka. Trenutno imam 20% vojne i 80% civilne mirovine.

MOlim savijet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne razumijem, to bi išlo po čl. 123. toč. 1 st. 8 ZOPHB, a što je s čl 125 citiranog Zakona. Mislim navodišmda si čuo da se ponovo uzimaju u obzir bolesti vezane za kralježnicu. Ili ovo vrijeme utječe na moju koncentraciju ili ne razumijem ovu konstataciju. Ako možeš pojasni malo pobliže, ako možeš, hvala! :-? Ranjavanje ili ozljeda je nešto drugo, bolest to mi sad nije jasno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma ok, ti uvjeti su poznati, ali kako bolest, ponavljam bolest, podnijeti zahtjev za priznavanje statusa HRVI-a ili pogoršanja bolesti koju imaš PTSP, povezati kao pogoršanje bolesti, te je uslijed toga došlo do bolesti kralježnice. Nadam se da si razumio pitanje. Znači posljedično uzročna veza PTSP-kralježnica? :-?:-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Već sam ti napisao. Predaj i te dokumente, a dali je ta bolest odnosno pogoršanje bolesti posljedica rata odlučuje liječnička ekipa, a ne referent. Tako mu i reci, a tvoje je pravo da te papire predaš. Ukoliko ne bude htio uzeti papire, kada dobiješ poziv na komisiju svakako ponesi papire i pokaži ih (ponesi i originalne i kopije) komisiji.

 

Psihička bolest (depresija koja je povezana sa PTSP-om) se može pogoršati zbog pogoršanja stanja sa kralježnicom.

;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako imaš papire da je bolest kralježnice posljedica DR onda možeš....tako su meni rekli,ja nisam imao papire i čaos,a kičma me rastura godinama + stalno se liječim,terapije injekcije tablete rehabilitacije u toplicama i sl.Ali nemam papire iz vremena rata za kičmu jer me onda nije ni boljela ,ali zato već 10-ak godina osječam gadne posljedice .Boli njih k za to.

Raspitaj se još ali 99% je tako kak sam napisal

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mrljo ,vidim da želiš dobro čovjeku ,ali stvarnost je sasvim drukčija.Ako mu i prime te papire (ali neče)komisija gleda samo bolest iz DR(znači 90-96)znači ak nema čovjek lj.dokument.iz tih vremena neka sve zaboravi.Tako sam ja izašao ,te mi je referentica kod vještačenja za mirovinu ,čak "dobronamjerno "savjetovala da nepredajem papire od kičme ako su poslije 96.god.jer će mi to povečati samo civilni dio u mirovini-samim tim znači i manja mirovina.NJen savjet sam objeručke prihvatio i ne vjerujem da sam se zeznuo ,ali čovjek nek proba pa će sam uvidjeti dal je pogriješio ili ne !..... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dečki hvala na konkretnim objašnjenima , ja sam išao 1996 g. pa dalje na lječenje gdije sam se požalio doktoru da su mi to posljedice rata što mi je i naveo u nalazima. Nalaze iz domovinskog rata nisam imao pošto zbog mog patriotizma prema domovini nisam išao po doktorima nego proveo po prvim crtama kao zap-voda

Mislim da mi je najbolje ništa ne predavati županijskom vještaku u mirovinsko----- ašto se tiće za RVI dali mogu predati bili mi što uvažili ako mi na KBC-REBRO gdije se i lječim doktori napisali bez obzira što nisam za vrime rata imao nalaze da su oboljenja vezana za domovinski rat. Ili se mogu podvrgnuti nekim vještačenjima za procijene dali je to iz domovinskog rata pošto sam odmah po demobilizaciji se javio lječniku tj. fizijatru.

BOG

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ne vidim razloga da se za komisiju za RVI ne predaju papiri o svim bolestima koje čovjek ima, pa neka komisija odlući šta je vezano za domovinski rat a što ne. Za mirovinsku komisiju je manje bitno šta će se od nalaza predati jer se tamo mora predati i kopija od osobnog zdravstvenog kartona u kojem ionako piše o svim bolestima, pa isti imaju uvid u cjelokupno zdravstveno stanje osobe. 8-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da mi je najbolje u vraga ne dirati več se samo držati ptsp-a jer sada sa nalafima stojim dobro ,i bolničkim lječenjem u otpusnom pismu dijagnozu f62.0 i f32.2 , za razliku sa čim sam umirovljen. f43.1 gola šifra. mislim da bi mi mogli sada povečati i vojni inval. te civilni. , što mi preporučujete dali da idem kod županijskog bez rvi-a ili da čekam od prvostupanjskog jer mi sada upravo istiće od drugostupanj. Namjerno sam u uredu državne uprave rekao da mi stavi paire sa strane da mi izađe invalidnost tako da me vještači bez invalidnosti .

DALI MI JE TO PAMETNO

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija