dado74 objavljeno: 7. ožujak 2008. Dijeli objavljeno: 7. ožujak 2008. Dana 11.11.2005. sam počinio prometni prekršaj i gospoda su mi dali čestitku i uptatnice 1000kn,110kn,2kaz.boda i 2 mjeseca oduzimanja vozačke. Ali sam napisao prigovor na prekršajni nalog 15.11.2005. i nedavno mi preciznije 04.02.2008. dodje rješenje s datumom 07.11.2007. da ne prihvaćaju prigovor i da moram platit te kazne i predat vozačku do 13.03.2008. Šta da radim bez vozačke ne mogu jer sam svaki dan na cesti, i neznam kad nastupa zastara ili je već nastupila i koja su moja prava iz ovoga slučaja i šta dalje činit? Unaprijed svima zahvaljujem na odgovoru. Veliki pozdrav. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 7. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 7. ožujak 2008. Vi ste tipićna žrtva istodobno i pravednosti i nezakonitosti. Naime pravedno je da Vas kazne, ali je nezakonito da napišu rješenje sa datumom par dana prije zastare, a očito je da su ga napisali tek prije koji dan. Međutim, kako je to gotovo nemoguće dokazati, vi ste nagrabusili Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dado74 odgovoreno: 8. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. ožujak 2008. Zar nisam to trebao dobiti na ruke do 11.11.2007.god. ako zastara traje 2.godine, a ne 2008.god.? Od 01.01.2008.god. zastara je do 3 god. ili se možda varam? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
alexavg odgovoreno: 9. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 9. ožujak 2008. Malo je to nejasno,ako ste pisali 15.11.2005,tj 4 dana poslije prekršaja onda ste vjerojatno pisali prigovor a ne žalbu? I ako vam je tek sad stiglo prvostupanjsko rješenje onda bi trebali imat još pravo na žalbu. Zastara je produžena na 4 godine ali se ne odnosi na vas nego na ovogodišnje prekršaje. Dajte detaljnije objasnite šta ste pisali i od koga ste dobili odgovor. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ameba odgovoreno: 10. ožujak 2008. Dijeli odgovoreno: 10. ožujak 2008. Nisam sigurna da se zastara odnosi na prekršaje počinjene nakon 1. siječnja 2008. Naime, u kaznenom pravu (pa po toj logici možda i u prekršajnom pravu) zastaru se sukaldno stajalištu Vrhovnog suda smatra procesnopravnim, a ne materijalnopravnim institutom, te u pitanju zastare ne vrijedi pravilo o primijeni blažeg zakona. Dakle, zastrni rokovi se računaju prema zakonu koji je na snazi. No, ponavljam, nisam sigurna... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dado74 odgovoreno: 10. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 10. ožujak 2008. Da ja sam pisao prigovor na prekršajni nalog. Dana 04.02.2008.god.na ruke sam dobio odgovor od Visokog prekršajnog suda RH, rješenje da mi se odbija prigovor koji se smatra žalbom i to kao neosnovan te se prekršajni nalog potvrđuje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dado74 odgovoreno: 18. ožujak 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 18. ožujak 2008. Jedino što sam uspio je odgoda oduzimanja vozačke dozvole, a šta onda? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.