Jump to content

Pomoć- Pravomoćna presuda


Mariposa

Preporučene objave

Molim Vas za pomoć u konkretnom slučaju - Završna brakorazvodna parnica je održana 14.02. -sporazumno, rješenje CZSR pozitivno, sve prema dogovoru. Bivši suprug i CZSR dobivaju presudu na kućnu adresu 22.02, a ja 25.02. U presudi piše da je pravomoćna 15 dana nakon primitka sviju strana i da tada možemo doći po pećat pravomoćnosti. Danas istiće moj 15-ti dan, a suprugu i CZSR je danas 18-ti dan. Zovem sud da pitam mogu li sutra dobiti pečat pravomoćnosti. Odgovor je NE! Oni naime čekaju još par dana (4-5) da slučajno netko nije poslao žalbu na presudu poštom ???? Ima li to smisla? Da li je zaista takvba praksa i kojim zakonom je to regulirano. Tko određuje tih dodatnih 4-5 dana, što ako se pošta zagubi???? Ugladnom i bivši suprug i ja smo kod javnog bilježnika potpisali izjave da se nećemo žaliti, a CZSR-u je rok ionako istekao. Molim Vas pomoć, da li negdje u zakonu stoji da je presuda pravomoćna nakon isteka onog dana koji piše na presudi (znači 15. dan u našem slučaju)? Kako da najbrže dođem do pečata pravomoćnosti. Hvala svima koji mogu pomoći. Pozdrav, M.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa u principu je praksa takva da nakon par dana od pravomoćnosti odete po potvrdu pravomoćnosti, jer zaista može stići žalba poštom sa par dana zakašnjenja a da je u roku. Malo strpljenja, 4 dana ništa ne znači u životu, ta nije to 4 mjeseca. kada dobijete pravomoćnost pisati ća vam pravi datum.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 14 godina kasnije...

Pozdrav, 

Imao sam ovrhu na vozilu(upisana zabilježba u knjižnici  vozila).Ovrhu sam otplatio i prošle godine u 2. Mj. dobio rješenje da se ukida rješenje o ovrsi.Na kraju piše da je rok za žalbu 8 dana i pečat pravomoćnosti se nigdje ne spominje nego samo DNA:ovrhovoditelju,ovršeniku,Fina i Mup.Danas nakon godinu i pol zabilježba još nije skinuta jer Fina i Mup uopće nisu dobili obavijesti.Otišao sam na sud gdje mi je službenica udarila žig pravomoćnosti sa datumom 13.03.2021. ????? I rekla da to moram dalje nositi sam jer da je predmet arhiviranja,a na Fini mi kažu da oni ne mogu postupati tako skroz dok ne dobiju kovertu sa suda.Ko je tu lud i šta da radim dalje????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija