Jump to content

Roditelji me žele izbaciti iz kuće


viki111

Preporučene objave

Problem je slijedeći...

Ja sa svojim nevjenčanim suprugom živim u kući mojih roditelja već 10 godina. Roditelji mi žive vani, a ja sam preuzela skrb o baki (maminoj mami). Ona ima mirovimu (koja je toliko jadna da nije vrijedna spomena), pa ja već 10 godina znači financiram baki liječenje, lijekove, hranu, odjeću itd. još je k tome nepokretna, znači radim sve ono što rade med. sestre po bolnicama. K tome još i održavam kuću koja ima cca. 400m2 (samo struja mjesečno je 600kn), znači plaćam sve režije, radimo popravke na kući, održavamo voćnjak, vinograd itd. E sad je problem u tome što moji roditelji već 10 god ne odobravaju moju vezu (jer je stariji od mene 10god) i za par godina se namjeravaju vratiti u RH i mene izbaciti van iz kuće (to su mi otvoreno rekli). Ja bi otišla i ranije, ali baka ne želi u dom, a ja je previše volim da bi je napustila (ona me i odhranila), nevjenčani suprug se doselio kod mene iako smo mogli biti u stanu u Zg, ali je došao zbog bake i isto tako sve novce koje zaradi daje u tu kuću. Molijm odgovor, koja su moja prava, mogu li me samo tako izbaciti van? Imam li ja pravo ako odluče prodati na nekakav nužni dio? E da i nisam prijavljena na toj kući, jer me tata nikada nije htio prijaviti ali svi znaju da sam tamo već dugo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nitko. Besplatno ste zivjeli, struju ste Vi trosili, pa treba da je i platite, najamninu koliko predpostavljam niste placali, to je bio Vas precutni dogovor. Ne znam kako mozete nakon 10 godina ocito dragovoljnih davanja izvlaciti bilo kakova prava? Vi ste kucu popravljali, vlasnika niste pitali, zasto da Vam vlasnik sada troskove nadoknadjuje?

 

Vi jeste kcerka, ali to Vam ne daje nikakova posebna prava kad imovinom Vasih roditelja koji su slobodni sa njom raspolagati.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Roditelji te ne mogu izbaciti iz kuće. Ti si u posjedu kuće i mogu te izbaciti jedino pravomoćnom sudskom presudom za ispražnjenje nekretnine.

 

Ukoliko dođe danas - sutra do izbacivanja putem policije na temelju presude, možete podnijeti tužbu za naknadu NUŽNIH troškova oko održavanja kuće od roditelja, odnosno KORISNIH troškova.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u pravu je djelomićno pavao, vi možete podnjeti tužbu za smetanje posjeda koji je brz i sumaran postupak sud če vama presuditi u korist jer se u postupku zbog smetanja posjeda ne raspravlja o pravnim pitanjima već samo o činjeničnim pošto posjed nije pravo nego činjenica , dok vaši roditelji nakon pokretanja vlasničke tužbe mogu zatražiti ovrhu da vas se izbaci iz kuće, za naknadu troškova može tražiti samo oni koji su bili nužni i to vam roditelji moraju nadoknaditi dok korisne troškove i trškove meliorizacije kuće vaši roditelji nisu dužni nadoknaditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljudi, dodjite sebi dok jos imate kome.

 

Salu na stranu, pravo nije biti u pravu, pravo je proces u kojem se nastoji najmanje pogrijesiti, pa kako kome bude. To Vam je pravi savjet od pravnika.

 

Puno srece. Moje argumente cete cuti od Vasih roditelja, ali se nadam da do toga nece doci.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija